ALKMAAR - In de Eredivisie Vrouwen heeft VV Alkmaar nooit aanspraak mogen maken op een stunt in de Noord-Hollandse derby tegen Ajax. De Amsterdammers wisten het duel al voor rust te beslissen en won uiteindelijk met 1-6.

De ploeg van trainer Mark de Vries was nochtans gewaarschuwd want afgelopen week nog scoorde Ajax zes keer binnen een half uur tegen Telstar. Zo snel ging het voor goedgevulde tribunes in Alkmaar niet, maar al snel werd duidelijk dat VV Alkmaar deze middag niet opgewassen was tegen de gasten uit Amsterdam. Na twaalf minuten viel de eerste treffer via Quinty Sabajo en even later kan Romée Leuchter deze score verdubbelen. Sabajo weet de eerste helft zelfs af te sluiten met een hattrick door nog twee keer te scoren waardoor men met 0-4 gaat rusten.

Kort na de rust maakt Leuchter haar tweede, maar door wat tactische omzettingen laat VV Alkmaar zich nu een stuk beter gelden. Men gaat de strijd aan en weet via Judith Roosjen zelfs het net te vinden. In de blessuretijd moet Femke Liefting echter voor een zesde keer vissen na een rake vrije trap van aanvoerster Sherida Spitse.