ALKMAAR - Dinsdag 19 oktober van 12.00-14.30 uur organiseert Stichting Sport-Z de selectiedag voor het G-team van VV Alkmaar. Deelnemers kunnen deze dag gescout worden en zo onderdeel gaan uitmaken van het eerste vrouwen G-team in de Eredivisie Vrouwen. De sportieve middag vindt plaats op de trainingsvelden van VV Alkmaar, op het sportcomplex van AFC’34 aan de Robonsbosweg. Dames die de ambitie hebben profvoetbalster te worden in hét selectieteam van VV Alkmaar worden bij dezen uitgenodigd zich voor deze dag aan te melden. Dames en heren van alle leeftijden die gewoon een gezellige sportdag willen beleven zijn daarnaast deze dag welkom om te genieten van voetbal en andere sportieve spellen en activiteiten. Ook zij kunnen zich aanmelden via de site www.sport-z.org/G-team.

VV Alkmaar start in het najaar van 2021 een G-team. Het G-team van VV Alkmaar is een selectie team voor vrouwen. Dit houdt in dat de spelers, als ze al voor een ander G-team uitkomen, dit team náást hun andere sportteam aan hun programma toevoegen. Het team komt minimaal eens per maand bij elkaar om te trainen onder begeleiding van de voetbalsters van VV Alkmaar. Hierbij is altijd een pedagogisch begeleider van Sport-Z aanwezig. Daarnaast speelt het team regelmatig een wedstrijd in het voorprogramma bij de thuiswedstrijden van VV Alkmaar (Eredivisie Vrouwen). Hoe het schema er precies uitziet is nog niet bekend, dat wordt afgestemd op de voetbalsters die deel uitmaken van de selectie. De selectieleden krijgen een kledingpakket en tas van VV Alkmaar. Zij tekenen daar een contract en gaan dus echt deel uit maken van het team van VV Alkmaar. Dit is natuurlijk iets om trots op te zijn! In het team spelen dames vanaf 15 jaar. Elke jaar wisselt de samenstelling van het team, zodat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen hun droom te verwezenlijken.

Het G-team, de organisatie rond dit team en de selectiedag worden mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Lokale Sportakkoord van Alkmaar. Wil jij jouw droom verwezenlijken, óf gewoon een hele leuke sportdag ervaren? Meld je aan voor 19 oktober via www.sport-z.org/G-team. Je kan je individueel aanmelden, maar ook als bestaand G-team of groep (zowel dames als heren van alle leeftijden).