ALKMAAR - Het voornaamste nieuws kwam voor de wedstrijd toen bekend werd dat AZ de samenwerking met VV Alkmaar gaat intensiveren. Graag had de Alkmaarse eredivisionist dit heugelijke feit luister bij gezet met een overwinning, maar de ploeg van Mark de Vries ging tegen Feyenoord na rust onderuit.

De Vries had vanwege een aantal afwezigen onder meer een basisplaats ingeruimd voor de jonge Veerle van der Most, één van de vele talenten uit de jeugdopleiding van VV Alkmaar. De aanvalster liet zich duidelijk gelden en was al snel verantwoordelijk voor de openingstreffer door de bal koelbloedig achter keepster Weimar te schieten. Voor zeer goed gevulde tribunes wist VV Alkmaar ook hierna een zeer degelijke eerste helft te spelen waarin het Feyenoord ver van het eigen doel hield.

Na de rust volgde echter een ommekeer. Door tweede dode spelmomenten viel de bal telkens net goed voor een Feyenoord-speelster en keepster Femke Liefting werd in een tijdsbestek van zeven minuten geklopt door treffers van Pia Rijsdijk en Kim Hendriks. halverwege de tweede helft haalde Rijsdijk nogmaals fraai uit en was het duel feitelijk beslist: 1-3. De Vries baalde zichtbaar na afloop: "Zonde dat je zo'n goede eerste helft speelt en het dan door een paar corners zo snel weggeeft na rust, terwijl ik over het spel van onze ploeg wel degelijk tevreden ben. Dat laatste moeten we meenemen naar de volgende wedstrijden."

VV Alkmaar - Feyenoord 1-3 (1-0)
5. Van der Most 1-0
50. Rijsdijk 1-1
52. Hendriks 1-2
68. Rijsdijk 1-3