ALKMAAR - VV Alkmaar heeft tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen twee punten laten liggen tegen hekkensluiter Excelsior (2-2). De ploeg van Mark de Vries sluit de competitie op 20 mei af met een uitwedstrijd bij ADO Den Haag. Na afloop van het laatste thuisduel werd er afscheid genomen van een groot aantal speelsters die na dit seizoen zullen vertrekken.


Hiermee bevestigd de Alkmaarse eredivisionist de status van opleidingsinstituut wederom. Nadat al eerder bekend werd dat Emmeke Henschen naar PSV zou vertrekken, maakte de club bekend dat nog een aantal sterkmakers zullen vertrekken. Sanne Koopman, de speelster met de meeste wedstrijden voor VV Alkmaar achter haar naam, Nicole Stoop, Charlotte Hulst, Alieke Tuin zijn enkele van de bekendste namen die tevens voor volgend seizoen elders onderdak zullen hebben.

Zorgen over de toekomst heeft VV Alkmaar niet zo liet ook manager Patrick Tenthof weten. "We zijn bezig ons weer te versterken en daarnaast staan de volgende talenten uit onze opleiding alweer klaar om aan te sluiten". Een van die talenten die zich dit seizoen goed ontwikkeld heeft is Veerle van der Most. De aanvalaster scoorde al tegen Ajax en Feyenoord en nam ook tegen Excelsior al na vijf minuten de eerste goal voor haar rekening. Op aangeven van Nicole Stoop was zijn de verdediging te snel af en liet ze keepster Ridder kansloos. Lieve van Vliet bracht namens Excelsior de stand weer in evenwicht.

Kort na de rust wist Maudy Stoop met een schot vanaf randje zestien voor een hernieuwde voorsprong zorgen, maar ook deze hield geen stand omdat opnieuw Van Vliet tegen scoorde (2-2). In de uiterste slotfase had Sanne Koopman haar laatste thuiswedstrijd kunnen beslissen, maar zij mikte van dichtbij op de lat.

Foto's: Mike Schoonenberg Photography