ALKMAAR - In de KNVB-Beker heeft VV Alkmaar zich net als Telstar laten verrassen door Jong PSV. De talenten van de Eindhovense club wonnen met het kleinst mogelijke verschil in Alkmaar en staan zodoende in de halve finale van het bekertoernooi.


Na de 2-4 zege op Telstar liet Jong PSV er vrijdagavond geen gras over groeien wat de intenties waren. Men begon aanvallend en dat leverde enkele mogelijkheden op zonder dat keepster Femke Liefting echt in actie hoefde te komen. Naarmate de eerste helft vorderde kwam VV Alkmaar beter in het spel en kreeg kansjes via Veerle van der Most en Jasmijn van der Heijde, doch men ging rusten met een brilstand.

Het begin van de tweede helft was voor de ploeg van trainer Mark de Vries. Van der Most kwam echter keepster Bastiaen tegen en Floor Spaan mikte in het zijnet. Bij de eerste aanval aan de overkant was het wel raak toen Dieke van Straten bij de eerste paal kon binnen prikken. In het resterende half uur drong VV Alkmaar wel aan, maar kon Jong PSV nooit echt verontrusten: 0-1.