HAARLEM - VV Alkmaar heeft met de hakken over de sloot de kwartfinale weten te bereiken in de KNVB-beker voor vrouwen. In de uitwedstrijd bij topklasser DSS in Haarlem won de ploeg van trainer Mark de Vries na het nemen van strafschoppen.

Onder een stralende winterzon, maar met een snijdende wind werd het een matig duel op Sportpark Pim Mulier. De kansen waren over negentig minuten op één hand te tellen en de 0-0 eindstand was dan ook logisch te noemen.

Gesscoord werd er in de verlenging wel, eerst door Ilvy Zijp namens de gasten en een paar minuten later viel de gelijkmaker via Sheryl de Boer. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en nadat Cathy Olsthoorn miste was het opnieuw Zijp die de beslissende tegen de touwen schoot.

VV Alkmaar speelt op 17 maart in de kwartfinale een thuiswedstrijd tegen Jong PSV.