ALKMAAR - In het vijfde seizoen dat VV Alkmaar uitkomt in de Eredivisie Vrouwen heeft men komende vrijdag te maken met een primeur. Voor het eerst speelt men namelijk een Eredivisieduel tegen Feyenoord.


Oud-international Manon Melis speelde sinds het begin een belangrijke rol in het opbouwen van het meiden-/vrouwenvoetbal binnen de Rotterdamse club. Zo werd er gestart met meidenelftallen in de leeftijd van 13 tot 16 jaar. In 2019 trad Feyenoord met een elftal toe tot de Vrouwen Beloftencompetitie, dit was een volgende stap richting een volwaardig vrouwenvoetbalelftal in de Eredivisie. Eind maart werd bekend dat Feyenoord vanaf het nieuwe seizoen 2021/22 voor het eerst deel zou gaan nemen aan de Eredivisie Vrouwen onder leiding van hoofdtrainer Danny Mulder, voormalig trainer van de beloften.

Tot nu gebeurt dat ongeslagen want de twee wedstrijden die Feyenoord tot nu toe speelde eindigden beiden in een gelijkspel. Eind augustus begon met een 1-1 tegen ADO Den Haag en was Sophie Cobussen de allereerste speler ooit die voor Feyenoord scoorde in de Eredivisie. In het tweede duel werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen SC Heerenveen door twee doelpunten van Romeé van de Lavoir.

Uiteraard wil VV Alkmaar die ongeslagen status doorbreken. De ploeg van trainer/coach Mark de Vries speelde inmiddels drie wedstrijden. Op de eerste speeldag gingen de Alkmaarders weliswaar hard onderuit tegen FC Twente, maar deze nederlaag werd snel vergeten toen men een week later in eigen huis ADO Den Haag wist te kloppen. Met enorm veel strijdlust en een fraaie goal van Alieke Tuin werd het 1-0. Twee weken geleden moest men bij SC Heerenveen het onderspit delven (3-0) al had De Vries ook in dat duel zeker lichtpuntjes gezien. "We hebben nog wat blessures en zijn nog niet compleet, maar als ik kijk naar de progressie en hoe er getraind wordt, dan zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet."

Met de steun van het trouwe publiek moet het zeker mogelijk zijn om het Feyenoord goed lastig te maken en wellicht weer een overwinning uit het vuur te slepen.
De wedstrijd VV Alkmaar - Feyenoord begint om 19.30 uur op het Sportcomplex aan de Robonsbosweg.