DEN HAAG - VV Alkmaar is als achtste en voorlaatste geëindigd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De ploeg van trainer/coach Mark de Vries ging op de laatste speeldag met 5-1 onderuit bij ADO Den Haag.


Op het complex van Prinses Irene hadden de groen-gelen niet al teveel moeite met de Alkmaarse tegenstander. Jaimy Ravensbergen kopte al snel de openingstreffer tegen de touwen en die score werd verdubbeld door Liz Rijsbergen. Nog voor rust wist Romy Speelman met een fantastische uithaal het duel feitelijk te beslissen. De gasten kregen kort voor en kort na de rust wel goede mogelijkheden via Maudy Stoop en Charlotte Hulst, maar wisten het net niet te vinden.

In de tweede helft liep ADO Den Haag verder uit via twee treffers van Nikki IJzerman. Tussendoor wist Alieke Tuin de Alkmaarse eer te redden. In de slotfase gaf trainer De Vries enkele spelers die de club na dit seizoen zullen verlaten nog een publiekswissel, zoals Sanne Koopman, Nicole Stoop en Charlotte Hulst. De drie speelsters wisten allen vanuit de eigen opleiding door te stoten naar de selectie. Koopman is zelfs recordhouder voor wat betreft de meest gespeelde wesdtrijden voor de Alkmaarse eredivisionist.

Foto: DP Sportfotografie