ZWOLLE - VV Alkmaar heeft het voetbaljaar 2022 positief afgesloten. Op bezoek bij PEC Zwolle wist de eredivisionist vrijdaavond met het kleinst mogelijke verschil te winnen. Voormalig PEC Zwolle-speelster Amy Banarsie zorgde een kwartier voor tijd voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1.


Onder leiding van coach Duncan Muskiet, hoofdtrainer Mark de Vries was geschorst na zijn rode kaart van vorige week in het thuisduel tegen ADO Den Haag, werden de Alkmaarders al vroeg op weg geholpen. Het duel was namelijk net een kwartier oud toen Maud Rutgers aan de noodrem moest trekken en direct rood zag. De toegekende strafschop van Judith Roosjen werd echter door keepster Tess van de Flier gekeerd. De numerieke meerderheid van VV Alkmaar leverde voor rust nog een enorme kans op voor Veerle van der Most, maar de aanvaller kreeg de bal niet tussen de palen.

In de tweede helft was PEC Zwolle kansrijk via Danique Noordman en Leonie Vlak die beiden niet konden afdrukken. Aan de andere kant moest Van de Flier weer in actie komen bij een hard schot van basisdebutant Elanur Polat. Een kwartier voor tijd was de Zwolle-keepster echter kansloos bij een afstandsschot van Amy Banarsie. In de slotfase hadden beide ploegen nog kunnen scoren. Karlijn Woons kreg nog een goede kans namens de gasten en Bo van Egmond namens de thuisploeg, maar keepster Puck Louwes wist de nul te houden waardoor VV Alkmaar de tweede zege van het seizoen kon bijschrijven.

Door de overwinning komt VV Alkmaar nu in punten (7) gelijk met SC Heerenveen en laat het Excelsior en Telstar (beiden 5 punten) onder zich. SC Heerenveen en Excelsior hebben nog wel een inhaalduel tegen elkaar tegoed. VV Alkmaar hervat de competitie op 20 januari met een thuisduel tegen SC Heerenveen.

PEC Zwolle - VV Alkmaar 0-1 (0-0)
74. Banarsie 0-1