ALKMAAR - Uitgerekend op de avond dat VV Alkmaar een prachtig presentatiemagazine lanceerde stelde de ploeg op eigen veld teleur tegen Excelsior. De ploeg van trainer/coach Mark de Vries speelde vrijdagavond slordig en kreeg het deksel op de neus na een rode kaart voor keepster Femke Liefting.

Het liep vanaf de eerste minuut al niet bij de Alkmaarders dat in balbezit slordig was en nauwelijks over de middellijn kwam tegen een ploeg die als directe concurrent gezien mag worden. Excelsior oogde gretiger en met name Dana Breewel, vorig seizoen nog uitkomend voor VV Alkmaar, maakte een scherpe indruk. Waar zij in het shirt van de Alkmaarders het net een heel seizoen niet wist te vinden deed zij dit in de 21e minuut wel namens Excelsior. De thuisploeg kwam na een ruim half uur terug na een knappe individuele actie van Veerle van der Most met dito afronding.

Na de rust hoopte VV Alkmaar uit een ander vaatje te kunnen tappen, maar men kreeg een tik te verwerken toen keepster Femke Liefting in de 57e minuut hands buiten het strafschopgebied maakte en met rood kon vertrekken. Haar vervangster, debutante Puck Louwes, moest vervolgens binnen vijf minuten de bal uit het net vissen bij een ongelukkig eigen doelpunt van Kim Remijnse. En of dat nog niet erg genoeg was dook even later Aisse Gumbs voor Louwes op om de 1-3 aan te laten tekenen. "We probeerden het daarna nog wel, maar met tien tegen elf weet je dat het moeilijk wordt, en gezien ons spel hadden we vandaag ook nergens recht op. We moeten zorgen dat we er over twee weken tegen Feyenoord weer staan", aldus aanvoerster Maudy Stoop.

VV Alkmaar - Excelsior 1-3 (1-1)

21. Dana Breewel 0-1
33. Veerle van der Most 1-1
61. Kim Remijnse (e.d.) 1-2
77. Aisse Gumbs 1-3