ALKMAAR - Komende vrijdag speelt VV Alkmaar thuis tegen regerend landskampioen FC Twente en zoals bekend gebeurt dit helaas zonder publiek vanwege de huidige coronamaatregelen. Wat in ieder geval vast staat is dat degene die niet direct in de basiself op het veld staan er in ieder geval warmpjes bijzitten.


Sinds enige maanden kunnen de reserves namelijk gebruik maken van de zogenaamde dug-deken van Belieff. Grondlegger Rick van Geloven van het Groningse bedrijf startte al op jonge leeftijd aan zijn droom. "Die werd eigenlijk gevoed vanuit mijn tijd als voetballer. Ik vond het altijd vreselijk om in de kou in de dug-out te moeten zitten, en dacht daar iets mee te moeten doen. Sindsdien ben ik begonnen met het ontwikkelen van de warmtedeken."

Het ging hard met Belieff dat in 2014 officieel werd opgericht, en twee jaar later al een behoorlijk aandeel in de markt had. "We zijn in 2015 begonnen met een pilot bij SC Cambuur in Leeuwarden en daar werd het al heel positief ontvangen. Een jaar later mochten wij ook leveren aan PSV, Willem II en FC Emmen en vanaf toen ging het balletje rollen."

Steeds meer betaald voetbal-clubs komen in contact met Belieff, en ondertussen ging Van Geloven door met het ontwikkelen van zijn bedrijf. "Nadat we internationaal ook steeds bekender werden zijn we in 2018 de Canadese markt opgegaan. Belieff werd een erkend leerbedrijf met een eigen academie en we hebben ons naast de sport ook vol op de zorg gericht. Denk daarbij aan warme roelstoeldekens etc."

Inmiddels is het 2021 en heeft Belieff serieus voet aan de grond gezet. "We hebben online verkoop in zeven Europese landen, onze producten worden verkocht in minstens 60 zorgwinkels en ruim de helft van de Nederlandse profclubs, is bij ons aangesloten plus nog een aantal buitenlandse clubs. Bij meerdere clubs zijn de producten ook al in de fanshops te koop."

Voetbal blijft dus belangrijk voor Van Geloven en zodoende kwam hij ook met de Eredivisie vrouwen in aanraking waaronder dus VV Alkmaar. "Wij hebben VV Alkmaar dug-dekens kunnen leveren met dank aan Destic Kunststoffen uit Veendam, een bedrijf die de dekens voor VV Alkmaar graag wilde sponsoren. De meiden op de bank zitten er sinds een paar weken dus zeer warmpjes bij. En we streven ernaar om dit bij VV Alkmaar ook voor het publiek mogelijk te maken zodat zij ook op koude winteravonden heerlijk warm op de tribune kunnen genieten van de wedstrijden." Helaas gooit corona nog roet in het eten en moet het vooralsnog zonder publiek gebeuren, maar binnenkort volgt hier zeker meer nieuws over.