ALKMAAR - VV Alkmaar heeft dinsdagavond in de inhaalwedstrijd tegen SC Heerenveen de kans gemist om de aansluiting met het linkerrijtje van de Eredivisie Vrouwen te vinden. De Friezinnen toonden zich een stuk slagvaardiger: 1-3.


Na knappe uitoverwinningen op PEC Zwolle (0-1) en Excelsior (1-2) was het vertrouwen groot bij de ploeg van de van een schorsing teruggekeerde trainer Mark de Vries. Mede omdat men in die wedstrijden ook prima spel liet zien. De wisselvalligheid die VV Alkmaar het gehele seizoen kenmerkt kwam echter ook in dit duel naar boven. Zo werden hele sterke momenten afgewisseld met minder goede momenten. Van die laatse momenten profiteerde SC Heerenveen optimaal dat door de zege weer over de Alkmaarders heen wipt naar een zevende plaats.

Nu kende VV Alkmaar al direct een valse start toen een voorzet vanaf rechts ongelukkig door Robin Blom, afgelopen vrijdag nog zeer verdienstelijk debuterend in de basis, in eigen doel werd gewerkt. VV Alkmaar kwam hierna echter sterk terug. Floor Spaan kreeg twee goede kansen en een treffer van Judith Roosjen werd wegens buitenspel afgekeurd. Toch viel de verdiende gelijkmaker toen de mee opgekomen Kim Remijnse keepster Jasmijn Resink te ver voor haar doel zag staan en van grote afstand fraai uithaalde.

Net als in het eerste bedrijf begon ook de tweede helft niet goed voor de thuisploeg toen de snelle en handige Jannetje Ennema plotseling bij de tweede paal opdook na een voorzet van Roos de Haas: 1-2. Toch bleven ook voor de thuisploeg de kansen komen. Bij enkele scrimmages voor het doel was Veerle van der Most gevaarlijk en Roosjen raakte met een afstandsschot de paal. Kort hierna viel de beslissing aan de andere kant. Keepster Puck Louwes vloerde aanvoerster Nina Nijstad en Nayomi Buikema velde het vonnis vanaf elf meter. Een slotoffensief van de thuisploeg slaagde niet met name omdat Resink opnieuw Van der Most van het scoren afhield met een puike redding.

Komende vrijdag speelt VV Alkmaar opnieuw thuis als men Feyenoord ontvangt. SC Heerenveen speelt dezelfde avond een thuisduel tegen Fortuna Sittard.

VV Alkmaar - SC Heerenveen 1-3 (1-1)
6. Blom (e.d.) 0-1
38. Remijnse 1-1
54. Ennema 1-2
73. Buikema (pen.) 1-3

STAND

1. FC Twente (12-36)
2. Ajax (12-33)
3. Fortuna Sittard (11-22)
4. ADO Den Haag (12-17)
5. PSV (11-16)
6. Feyenoord (11-16)
7. SC Heerenveen (12-13)
8. VV Alkmaar (12-10)
9. PEC Zwolle (11-9)
10. Telstar (12-8)
11. Excelsior (12-5)


Foto: Mike Schoonenberg Photography