LEEUWARDEN - Boot Holland, hét watersportevenement dat van 6 tot en met 10 maart 2024 plaatsvindt in het WTC Expo te Leeuwarden, verwacht dit jaar weer duizenden bezoekers uit heel Nederland en het buitenland te verwelkomen. Met meer dan 250 deelnemers uit de watersportsector belooft het evenement een unieke ervaring te worden voor liefhebbers en nieuwkomers.


Ontdek de Wereld van Watersport

Het is niet alleen een showcase van glimmende boten en geavanceerde watersportapparatuur, maar een ontmoetingsplaats voor iedereen die interesse heeft in de watersport. Bezoekers ontdekken hier de mooiste boten van bekende merken zoals Navalia, Maxima, Boot Akkrum, Prins Watersport, Van Baerdt, Witsen, TendR, Isloep, Boat Import, Lifestyle Marine, en nog vele anderen.

Voor de snelheidsliefhebbers is er een speciale sectie gewijd aan snelvaren, met stoere waterscooters, de Vidini consoleboot met 250 PK, Beneteau Flyer 8 SUNdeck, Lomac Gran Turismo 8.5, ribs van onder andere Highfield, en daarnaast een breed scala aan andere opties.

Meer dan alleen boten

Op het recreatieplein ontdekken bezoekers een scala aan mogelijkheden, variërend van accessoires en kleding tot verzekeringen en gesprekken met ervaren watersportmakelaars. Het 't Palaver, een centrum voor presentaties en lezingen, biedt boeiende inzichten en uitwisseling van ervaringen. Op donderdagavond staat 't Palaver in het teken van de Skûtsje-avond, waar Gjalt de Jong in gesprek gaat met schippers, bemanning en bestuursleden van de SKS en IFKS. 'Varen doe je Samen!' biedt informatie en voorlichting over vaarregels, in de vorm van een interactieve quiz over veilig varen.

Duurzaamheid en primeurs

Boot Holland zet ook duurzaamheid in de schijnwerpers met een ruim aanbod aan elektrische boten en het verstrekken van informatie over het ombouwen van brandstofmotoren tot elektrische of hybride motoren. Op woensdagochtend zal De Stille Boot drie primeurs onthullen, waardoor bezoekers de nieuwste innovaties op het gebied van elektrische aandrijving en stille voortstuwing ontdekken.

Werken en leren in de watersportbranche

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in een carrière in de watersportbranche biedt Boot Holland een werken & leren plein met inzicht in diverse vacatures en doorgroeimogelijkheden binnen de maritieme sector.

Ervaar het ultieme watersport gevoel op Boot Holland!

Het evenement, dat het groeiende belang van duurzaamheid en diversiteit in de watersportsector weerspiegelt, nodigt iedereen uit om van 6 tot en met 10 maart 2024 aan boord te stappen en zich te laten verrassen door de veelzijdige wereld van Boot Holland.