UTRECHT - Het is één van de hoofdthema’s van de Eigen Huis Beurs, die vanaf komende vrijdag 22 maart tot en met zondag 24 maart wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Iedereen met bouw- en verbouwplannen kan op de 25e editie van de beurs terecht om uit te vinden hoe je woning duurzamer kan worden. Voor veel mensen is dat een ingewikkelde vraag. Zonnepanelen, wel of geen warmtepomp, van het gas af of niet, een innovatief ventilatiesysteem of toch eerst isoleren? Experts en influencers delen hun kennis en ervaring en geven advies. Onder hen Patrick Schimmel en Frans Reichardt, bekend van het Energie Theater, hun theatercollege over duurzaam wonen. Zij beantwoorden iedere ochtend alle vragen die je kunt hebben over het technisch verduurzamen van te verbouwen en nieuw te bouwen huizen.


Eén van de hoofdgasten op de jubileumeditie van de Eigen Huis Beurs is makelaar Alex van Keulen, bekend van het RTL-televisieprogramma Kopen zonder Kijken. Hij lanceert op de beurs zijn nieuw boek: “In deze tijd van schaarste lijkt het kopen van een huis een onmogelijke opgave. Toch is het vrij simpel: meer bieden dan de rest! Maar wat moet je dan bieden en hoeveel is een woning eigenlijk waard? In mijn workshop vertel ik deelnemers alles wat je moeten om succesvol en zonder risico een huis te kopen. Mijn motto daarbij is ‘beter gericht zoeken dan oneindig dwalen’.”

Op de Eigen Huis Beurs is verder van alles te vinden over nieuwe keukens en badkamers, kun je een schets laten maken voor een nieuwe tuin en kun je op het architectenplein bij zeventien architecten terecht voor gratis advies op je plannen.

De Eigen Huis Beurs vindt plaats van vrijdag 22 tot en met zondag 24 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Openingstijden zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kaartjes zijn te bestellen op www.beurseigenhuis.nl. Lezers kunnen €5,00,- korting krijgen met een speciale actiecode:BEHVJ@24