ZUIDERMEER - 'Wij denken dat alle mensen met dementie een fijn leven kunnen hebben. Onze kernwaarden herkenbaarheid, nabijheid, vrijheid en eigen regie houden wij daarbij altijd in het vizier. Bij WarmThuis maken de bewoners, hun naasten, vrijwilligers en medewerkers er een fijne dag van. Dat is het streven, iedere dag weer'.


WarmThuis is inmiddels een begrip en toonaangevend in de dementiezorg met locaties in Oterleek, Grosthuizen en Zuidermeer. Op laatstgenoemde locatie treffen wij Jonie en Anita die inmiddels al vele jaren als medewerkers verbonden zijn en ons meer vertellen over de missie en visie van WarmThuis.

Want hoe is WarmThuis eigenlijk ontstaan?
Jonie: 'Deze locatie bestaat nu sinds 2010, maar het idee is daarvoor al ontstaan door drie mannen met jarenlange ervaring in de dementiezorg, Hans Houweling, René de Vries en Hugo van Waarde. Zij hadden een soort ideealbeeld van hoe de zorg er uit moest zien, dus niet drie hoog achter in een verpleeghuis, maar in een woning, op de begane grond, kleinschalig, zonder medewerkers in uniform maar heel herkenbaar en de zorg nabij, zeg maar.

Vrijheid, veiligheid, herkenbaarheid en nabijheid, dat vonden ze belangrijk. En dan zoveel mogelijk daarbinnen de grenzen op te zoeken van wat kan om mensen met dementie een zo goed mogelijk leven te geven'.

Het is dus hier in Zuidermeer begonnen?
Anita:'Ja voor de drie mannen was het terrein heel belangrijk. Het moest een open karakter hebben met wat dieren en waar men vanuit de begane grond naar buiten kan. De boerderij was direct de ideale locatie. Deze was toendertijd wel wat vervallen, maar er is veel tijd gestoken in de renovatie, ook om het dorpse karakter te behouden waarbij het er van buiten niet uitziet dat het hier om een een verpleeghuis gaat. Hetzelfde is nadien gebeurd met de locaties in Oterleek en Grosthuizen waar een prachtige boerderij staat met de woon-units erachter'

Juist dat open karakter moet mensen dus een herkenbaar gevoel geven?
'Het zijn mensen die hier wonen, allemaal mensen met een volwaardig leven en meer levenservaring dan wij hebben. Behandel ze daar ook naar. Toevallig hebben zij dementie, dat is een bijkomstigheid. Daarin zijn wij als medewerkers allemaal goed geschoold, maar het gaat om de mens. Om hun geschiedenis, wat vonden ze leuk en belangrijk want dan willen wij hier een dergelijke situatie creëren. Ook al zullen ze niet alles meer weten, wij zijn er om daarbij te helpen. Met bepaalde regels, maar vooral met heel veel vrijheid. Een betekenisvolle omgeving en een juiste benadering door familie, vrijwilligers en medewerkers is nodig om de persoon in staat te stellen maximaal zelfstandig te functioneren zowel fysiek als sociaal.

Er zijn geen vaste tijden voor bezoekers, wij geven de zorg, maar de liefde en zorg van familie en bekenden is net zo hard nodig dus voel je altijd welkom hier. Het is niet alleen het huis van de bewoners, maar ook van de familie. Voel je vrij, zet koffie, ga een stukje wandelen'.

Hoe is het dan om hier te werken?
'Je moet wel een beetje lef hebben om ook buiten de gebaande paden van de zorg te kunnen denken terwijl onze opleiding daar wel op gericht was. We doen hier gerust wel eens gezamenlijke activiteiten, maar mensen mogen eten en koken wanneer ze willen, waar nodig met onze hulp of die van familie. Of je nu om zeven uur of tien uur wilt gaan douchen of slapen, dat mag allemaal. Soms is het ook best wel impulsief en leven bij de waan van de dag. Bij mooi weer kan het zomaar zijn dat we besluiten om in de bus te stappen en ergens een ijsje te gaan eten. Je kan wel een bingo organiseren, maar de één houdt weer van puzzelen, de ander leest een goed boek en weer een ander wandelt liefst een stukje. Wij hebben ook onze dagbesteding, maar kijken immer naar het individu. Laat de mensen vooral doen wat ze leuk vinden en gewend zijn. We gaan ook vaak naar buiten, zelfs met slecht weer want ook als je dementie hebt, mag je de regen op je hoofd krijgen en de wind voelen waaien.'

Dat vraagt flexibiliteit en ik kan mij voorstellen dat geen dag hetzelfde is?'
En dat is juist het mooie. Laten we voorop stellen dat er ook in andere verpleeghuizen hard wordt gewerkt en er de nodige zorg en liefde wordt gegeven, maar dit is een uniek concept, wat ons niet alleen als zorgmedewerker, maar ook als mens zoveel verder heeft gebracht. Natuurlijk sturen wij waar nodig om een bepaalde structuur aanbrengen, want het zijn mensen met dementie, maar altijd gaat het om de regie van de bewoner in ons achterhoofd'.

Jonie sluit het gesprek uiteindelijk af met treffende woorden: 'Wij vragen ook altijd aan sollicitanten: Heb je nog een beetje liefde om te geven? Want dat is waar alles om draait. Wij geven zoveel om deze bewoners dat de zorg ook wel vanzelf gaat'


Meer weten over WarmThuis? Kijk dan eens op de website: https://warmthuis.nl


Dit artikel is eerder gepubliceerd in de voorjaarseditie 2024 van onze krant Update