Weet je wie je bent.
Als je wil weten wie je bent dan gaan we kijken naar die dingen die jou maken.Als je je voorstelt wat zeg je dan. Ik ben . . . . . . . . . . . .
Ten eerste je je naam. Je ouders geven je naam met een reden. Soms vernoemd en soms niet. Je naam betekent iets. Kijk naar de sites van uitleg over je naam.
Mijn naam is Geertruida en dit betekend “zij die doeltreffend is met de speer”.
Dit wil zeggen dat ik doelgericht werk en dat ik soms mensen pijn kan doen hier mee.
Ik moet altijd een doel hebben in mijn leven. Ik kan niet doelloos leven.
Soms is het cryptisch en niet altijd duidelijk maar dan moet je je creatieve vermogens te hulp roepen.

Je achternaam heb je meestal van je vader, soms moeder, en wil zeggen dat je naam staat voor generaties mensen die je voor zijn gegaan. Je achternaam betekend heel veel.
Het is voor mij een doodzonde dat ze hebben bedacht heel vroeger dat de vrouw de mans naam moest voeren. Je pakt een hele voorgeschiedenis af van iemand. Je bent niemand meer. Je mans naam is niet jou naam en word dit ook nooit.
Je geboortedatum is ook een getal om mee te werken.

Mijn geboortegetal is 2-5-0-8-1-9-4-7= 36= 9 zoek op numerologie je geboortegetal op. Want dit zegt iets over je levensinhoud. Voor mij is dit een 9 en dat wil zeggen dat ik goed ben in zaken afronden en opnieuw beginnen, en veel loslaten. Een 9 is ook een iemand die ervaringen door wil geven.
Ook ben je een vrouw/man, partner, dochter/zoon, familielid, collega, vriend/vriendin, buur en nog veel meer. Al deze rollen speel je in je leven. En in al deze rollen ben je iemand. En dat is nog al wat.

Dit is dus iets over wie je bent en als je het ergens niet mee eens bent zoals een naam dan kun je dit veranderen. Relaties die je niet wil of wil veranderen dan zul je moeten praten. En ja soms past iets niet meer. En soms is het gewoon loslaten en verder gaan. Dat is niet slecht, maar pijnlijk. Meer niet.
Zelfs families zijn niet heiig. Ook in familie relaties heb je de keuze. Wil ik dit of niet.

Lijken op je vader of moeder is voor hun een compliment maar eigenlijk voor jou een belediging. Want ze zien alleen zichzelf in jou. Ze zien niet hoe jij je ontwikkeld heb tot een zelfstandig denkend persoon.

Genderneutraal bestaat in mijn ogen niet. Een kronkel van deze verwarrende tijd-denken, in mijn ogen is het een identiteitscrisis waar die persoon in zit. Wil niet kiezen, noch voor het ene, noch voor het andere. Het zal een emotionele oorzaak hebben die waarschijnlijk terug gaat in de baarmoeder.
Maar wees altijd degene die je wil zijn. Van de miljarden mensen die er op deze aardbol lopen ben je de enige die zo is. Zelfs eeneiige tweelingen hebben is iets wat eigen is.

Je bent uniek, eenmalig, onvervangbaar.
Dus wees trots op jezelf. Jij bent jij en niemand anders.

Truus Quax