HEERHUGOWAARD - Het is tegenwoordig niet gemakkelijk om de concurrentiestrijd online de baas te blijven. Er zijn talloze websites en bijna alle doelgroepen bevinden zich nu op het wijde web. Om de consument te kunnen bereiken is het dan ook van essentieel belang dat jouw website vindbaar is. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe blijf je al die andere websites de baas? Hoe zorg je ervoor dat jouw site opvalt, er misschien zelfs met kop en schouders bovenuit stijgt? We zetten drie tips op een rijtje die jouw website absoluut een flinke boost zullen geven.

1. SEO optimaliseren


Belangrijk is dat je website SEO geoptimaliseerd is. SEO staat voor Search Engine Optimization. Ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. De meeste mensen zoeken tegenwoordig immers naar producten of diensten via een zoekmachine. Vaak kijken ze dan niet verder dan de eerste resultaten. Daarom is het belangrijk dat jouw website zo hoog mogelijk eindigt bij relevante zoekopdrachten. Dat levert meer bezoekersaantallen op en daarmee uiteindelijk ook meer klandizie.

De wereld van zoekmachine optimalisatie is echter heel complex en constant in beweging. Daarom is SEO uitbesteden via DNG helemaal geen slecht idee. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun SEO uit te besteden aan een professioneel bureau. Niet alleen omdat het heel veel tijd kost om hieraan te werken, maar ook omdat fouten snel gemaakt zijn. Een relatief klein foutje kan een enorm effect hebben op de ranking van jouw website.

2. Hogere laadsnelheid


Mensen zijn niet alleen gewend aan het internet, maar ook aan de snelheid hiervan. Er is bijna niemand die minuten gaat wachten tot een website volledig geladen is. Daarom speelt laadsnelheid dan ook zo’n belangrijke rol. Ook als we kijken naar de technische SEO. Als je niet de snelheidseisen van de klant kunt evenaren, zal dit betekenen dat ze de site sneller zullen wegklikken. Dit wordt ook gezien door Google. Hiermee komt jouw positie dan ook direct in geding.

Er zijn verschillende manieren om de laadsnelheid te verhogen. Allereerst door het formaat van bestanden (denk aan afbeeldingen en video’s) te verkleinen, maar ook door de codes van de pagina’s te optimaliseren. Er zijn verschillende programma’s die je kunt bekijken om de laadsnelheid te checken. Zo zie je direct of er nog verbetering mogelijk is.

3. Meten is weten

Grote online marketing bureaus zullen precies weten waar ze op moeten letten bij het optimaliseren van websites. Zij beschikken over de juiste tools om de effectiviteit van de website te meten en bij te houden. Meten is weten. Kies je voor SEO via DNG? Dan zul je merken dat de effectiviteit van deze SEO campagnes extra effectief zijn. Uit te drukken in cijfers.

Je kunt deze gegevens ook zelf inzien door van Google Analytics gebruik te maken. Dit is gratis, dus je kunt er zonder problemen gebruik van maken. In dit programma zie je direct in hoeverre je website geoptimaliseerd is en op welke punten er nog werk aan de winkel is.