HEERHUGOWAARD - Of je nu op kantoor werkt, op een school of in een zorginstelling: voor elk beroep is een schone en opgeruimde werkomgeving belangrijk. Een rommelige of vuile werkplek kan leiden tot allerlei problemen die je productiviteit en gezondheid kunnen beïnvloeden.

Een schone omgeving ziet er prettig uit. Maar er zijn nog veel meer redenen op te noemen waarom een professioneel schoonmaakschema onmisbaar is op het werk.

1. Vermindering van ziekteverzuim
Eén van de belangrijkste redenen waarom een schone werkomgeving zo belangrijk is, is omdat het ziekteverzuim kan verminderen. Als je werkomgeving schoon is, zijn er minder bacteriën en virussen die zich kunnen verspreiden, waardoor de kans op ziekte kleiner wordt. Een goede schoonmaakbeurt kan ook allergenen verwijderen, waardoor mensen met allergieën minder last zullen hebben. Wel zo prettig.

2. Verhoogde productiviteit
Een schone werkomgeving kan ook de productiviteit verhogen. Zeker als werkgever zijnde zal je de productiviteit belangrijk vinden. Wanneer mensen in een opgeruimde en schone omgeving werken, voelen ze zich meer gemotiveerd en geconcentreerd. Het kan ook helpen om de stress te verminderen die gepaard gaat met het werken in een rommelige of vuile omgeving.

3. Verbeterde luchtkwaliteit
Een schone omgeving kan ook de luchtkwaliteit verbeteren. Een goede schoonmaakbeurt kan helpen om stof en andere deeltjes uit de lucht te verwijderen, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Dit kan vooral belangrijk zijn voor mensen met astma of andere ademhalingsproblemen.

4. Professionele uitstraling

Een schone werkomgeving kan ook bijdragen aan de professionele uitstraling van een bedrijf. Klanten en bezoekers kunnen hun eerste indruk van een bedrijf vormen op basis van hoe schoon en opgeruimd het kantoor eruit ziet. Een schoon en georganiseerde werkplek kan dus bijdragen aan het imago van het bedrijf.

5. Verlenging van de levensduur van kantoormeubilair
Misschien heb je over deze reden nog nooit nagedacht, maar een schone werkomgeving kan de levensduur van meubilair verlengen. Als er stof en vuil op meubels blijft liggen, kan dat de bekleding aantasten en het meubilair beschadigen. Een regelmatige schoonmaakbeurt kan ervoor zorgen dat het meubilair in goede staat blijft en langer meegaat. Dit kan op de lange termijn kosten besparen, omdat er minder vaak nieuwe meubels hoeven te worden gekocht.

Nu je de vijf redenen hebt gelezen waarom een schone omgeving op het werk belangrijk is, is het misschien wel gaan prikkelen bij je. Hoe houd je je werk overzichtelijk en schoon? Zorg er allereerst voor dat jij gewoon je werk kan doen. Door te kiezen voor professionele schoonmaak, weet je zeker dat het blinkend schoon wordt op je werk én dat jij geconcentreerd verder kan gaan met waar je goed in bent.