HEERHUGOWAARD - ‘Ik had je zestig jaar beloofd’ vertelt het verhaal van Anton, wiens partner is overleden aan Aids. Uitgegeven door het nichtje van Anton, is het een verhaal van liefde, kracht en doorzettingsvermogen. De levendige passages over de effecten van Aids op partner Peter en hun relatie, geven als geen ander de gruwelijke impact van deze ziekte weer. Op vrijdag 4 mei is het nieuwe boek 'Ik had je zestig jaar beloofd' van Carlien Taris (Heerhugowaard) verschenen bij Uitgeverij Boekscout.

Begin jaren 90 weet iedereen in de homoscene heel vaag iets over aids. Ook Anton en Peter hebben gehoord van ‘de gevreesde ziekte’, maar het is ver van hun bed. Ze zijn gelukkig samen en Peters kapperszaak komt tot bloei.

Dan krijgt Peter een voedselvergiftiging, waar hij maar niet over heen lijkt te komen, gevolgd door een serie infecties. De man die altijd zo van lekker eten hield, heeft ineens geen trek meer. Een gastro-enteritis?

Anton wil er alles aan doen om zijn kop ervoor in het zand te steken, maar wat als degene van wie je houdt ineens ernstig ziek blijkt?

Carlien Taris werd geboren te Alkmaar in 1991, als dochter van Gerard en Annelies, broer en schoonzus van Anton. Zij is de baby die aangekondigd wordt in dit boek. Ze heeft Anton en Peter eigenlijk vooral leren kennen vanuit hun schrijven en de verhalen die er thuis over hen werden verteld. Van daaruit ontstond de wens om dit verhaal uit te geven. Ze werkt als verzorgende in een opnamekliniek voor mensen met dementie.

Boekgegevens

Titel: Ik had je zestig jaar beloofd
Auteur: Carlien Taris
Verschijningsdatum: 04-05-2018
Verkoopprijs: € 22,50