HEERHUGOWAARD - De politie in Heerhugowaard heeft een bezorger van maaltijdbezorgservice Tafeltje Dekje en tien senioren afgelopen dinsdag een grote dienst bewezen. Toen de bezorger plotseling naar het ziekenhuis moest, besloten agenten de ronde af te maken.

Kort nadat agenten dinsdagochtend op een melding van een onwel geworden persoon zijn afgekomen, ontdekken ze dat het om een bezorger gaat, schrijft de politie op Facebook . Als ze vervolgens in zijn auto kijken, zien ze daar tien dampende maaltijden staan 'die bezorgd moesten worden bij ouderen in Heerhugowaard'.

Ronde afgemaakt

Toen de zaak kort daarna was afgehandeld, heeft een agent de verpakte maaltijden in z'n dienstauto gelegd, heeft de adressenlijst erbij gepakt en de ronde van de bezorger afgemaakt. "De ontvangers van de maaltijden stonden wel een beetje vreemd te kijken toen de politie, in uniform en met een politieauto, hun warme hap aan de deur kwam bezorgen."

Dat viel in goede aarde, want vandaag werd er op het bureau in Heerhugowaard een bloemetje bezorgd voor de bezorgende agent. "Want ook dit valt onder de taakstelling van de politie", besluiten de Heerhugowaardse agenten.