HEERHUGOWAARD - Een autoverzekering kost in Heerhugowaard gemiddeld 43 procent meer dan in heel Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 was de gemiddelde premie in Heerhugowaard 107,02 euro per maand. In heel Nederland was dat 74,75 euro per maand.

“Dat de premies in Heerhugowaard veel hoger liggen, komt doordat er relatief veel criminaliteit rond auto’s is”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “In 2021 werden er, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), in Heerhugowaard 15 auto’s gestolen en 130 auto’s beschadigd door vandalisme. In heel Nederland werden dat jaar per gemeente gemiddeld 15 auto’s gestolen en 82 keer vandalisme gepleegd. Vooral op het gebied van vandalisme zijn de cijfers in Heerhugowaard dus relatief hoog en dat vertalen autoverzekeraars door in een hogere premie.”


Premie autoverzekering in Heerhugowaard verschilt per dekking


Overigens verschillen de premies voor autoverzekering in Heerhugowaard flink per dekking. Voor een WA autoverzekering betaalden mensen uit Heerhugowaard gemiddeld 56,62 euro per maand en voor een all risk autoverzekering gemiddeld 84,66 euro per maand. “Een WA autoverzekering vergoedt alleen schade die je toebrengt bij anderen. Dus de criminaliteitscijfers in Heerhugowaard wegen daar niet in mee. Bij een all risk dekking speelt dat wel mee, omdat die verzekeringen schades door diefstal en vandalisme wel vergoeden”, legt Bulthuis uit.

Tip! Toch een goedkope autoverzekering in Heerhugowaard vinden? De premies verschillen sterk per verzekeraar. Door je autoverzekering via Geld.nl te vergelijken en de goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie te kiezen, bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar.