HEERHUGOWAARD – De gemeente Heerhugowaard, het Horizon College en de Bedrijfskring Heerhugowaard organiseren vrijdag 24 mei het Banenfestival. Dit evenement heeft als doel om bijna afgestudeerde vmbo- en mbo-studenten in contact te brengen met de vele ondernemingen uit Heerhugowaard en omgeving om zo nieuw talent te behouden voor deze regio.

Van 17.00 tot 21.00 uur kunnen studenten het Horizon College in Heerhugowaard bezoeken om kennis te maken met de bedrijven uit de omgeving van Heerhugowaard. Dit gaat zowel om vmbo-studenten die op zoek zijn naar een stage als mbo-studenten die op zoek zijn naar een baan. Tijdens het Banenfestival kunnen zij speeddaten met de aanwezige bedrijven. Zo kunnen zij ontdekken welke mooie carrièrekansen er in de regio Heerhugowaard voor hen liggen en zijn ze minder gefocust op organisaties buiten de regio.

Heerhugowaard maakt werk door verbinding
Het Banenfestival is een van de concrete acties uit het project ‘Heerhugowaard maakt werk door verbinding’. Dit project is door de gemeente Heerhugowaard, de Bedrijfskring en het Horizon College opgezet om het talent in Heerhugowaard te behouden voor de groei van de ondernemingen uit de regio. De economische groei in Heerhugowaard en omgeving lijkt zijn plafond te naderen doordat aanwas van nieuwe medewerkers stokt. Het is steeds lastiger om nieuwe en extra medewerkers te vinden en toch levert het lokale onderwijs jaarlijks honderden talenten af op de arbeidsmarkt. Om deze jongeren te behouden voor de regio dient er in een vroegtijdig stadium meer binding tussen onderwijs en bedrijfsleven te zijn.

Voor alle bedrijven in de regio Heerhugowaard
Het Banenfestival vindt plaats op vrijdag 24 mei van 17.00 tot 21.00 uur op het ROC Horizon College, Umbriëllaan 2 in Heerhugowaard. Dit evenement is bedoeld voor alle bedrijven uit Heerhugowaard en omgeving. De kosten voor deelname bedragen € 295,=.

Bedrijven kunnen zich aanmelden op hhwmaaktwerkdoorverbinding.nl.