HEERHUGOWAARD - Heb je jouw contract in loondienst opgezegd en begin je voor jezelf? Dan komt er veel op je af. Zo moet je vaak geld investeren. Soms is een kleine investering voldoende, maar het kan ook zijn dat je een groot bedrag moet investeren. Als je niet over voldoende eigen vermogen beschikt om de investering te financieren, betekent dit niet dat je een bestaan als ondernemer kunt vergeten. Je kunt namelijk een zakelijke lening aanvragen. Benieuwd hoe je dit doet? Wij leggen het je in deze tekst haarfijn uit.

Zoek uit wat de beste zakelijke lening is

Wanneer je als beginnend ondernemer zakelijk geld wilt lenen, moet je eerst kijken wat er allemaal mogelijk is. Er zijn namelijk meerdere financieringsvormen waaruit je kunt kiezen. Aangezien je een startende ondernemer bent, zoek je mogelijk vooral geld om langlopende investeringen te financieren. In dat geval kun je het beste een zakelijke lening aanvragen. Het bedrag dat je nodig hebt staat dan namelijk in één keer volledig tot je beschikken, waardoor je er direct mee kunt investeren.

Als je onlangs voor jezelf begonnen bent, kan het zijn dat er nog weinig geld beschikbaar is om bijvoorbeeld de voorraad op peil te houden. In dat geval biedt zakelijk krediet uitkomst. Deze vorm van zakelijk lenen wordt vooral gebruikt om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of de dagelijkse uitgaven van een bedrijf mee te betalen. Hierdoor ben je niet langer afhankelijk van anderen, maar kun je investeren op momenten dat je dit nodig acht.

Kijk of je aan de voorwaarden voldoet
Het is voor geldverstrekkers een risico om geld uit te lenen aan beginnende ondernemers. Vandaar dat er strenge voorwaarden gelden voor het aanvragen van een zakelijke lening. Op deze manier wil een geldverstrekker het risico beperken dat een lening niet terugbetaald wordt. Eén van de harde eisen van veel geldverstrekkers is dat een ondernemer minimaal 15 maanden geregistreerd moet staan bij de Kamer van Koophandel (KvK). Daarnaast kun je alleen een zakelijke financiering aanvragen als je voor de rechtsvorm eenmanszaak, vof, maatschap of bv hebt gekozen.

Je moet bovendien aan een aantal financiële voorwaarden voldoen. Zo kijkt een geldverstrekker bijvoorbeeld naar je omzet. Alleen ondernemers met een minimale omzet van 50.000 euro komen in aanmerking voor een zakelijke lening. Bovendien moet er sprake zijn van een positief eigen vermogen en een positief resultaat (winst).

Bepaal hoeveel geld je nodig hebt en dien een aanvraag in
Weet je wat de beste zakelijke financiering voor jouw bedrijf is en voldoe je aan de voorwaarden? Bereken dan eerst hoeveel geld je nodig hebt voordat je een aanvraag indient. Het is namelijk niet interessant om meer te lenen dan je nodig hebt. Een zakelijke lening kan hierdoor onnodig duur worden. Heb je berekend hoeveel je moet lenen? Dien dan een aanvraag in. Dit kan tegenwoordig makkelijk en snel via de website van een geldverstrekker. Kies de financieringsvorm en doorloop de stappen om jouw aanvraag af te ronden. Een geldverstrekker buigt zich vervolgens over jouw aanvraag. Meestal duurt het niet lang voordat je bericht krijgt.