HEERHUGOWAARD - Als je een auto, motor of brommer hebt dan weet je dat je die moet verzekeren. Je bent in Nederland verplicht om een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid af te sluiten als je met een gemotoriseerd voertuig de weg op gaat. Alleen fietsen, ook elektrische, vallen hier niet onder. Als je niet verzekerd bent en je wordt aangehouden of raakt betrokken bij een ongeval of aanrijding dan wordt je vrijwel altijd een boete opgelegd. Het is dus zaak om de verzekering van je voertuig goed en tijdig te regelen.

Genieten van ritjes met je oldtimer
Voor echte autoliefhebbers is het een droom die uitkomt: Een eigen oldtimer. Maar daar ben je natuurlijk extra zuinig op. Onderhoud is vaak kostbaar en onderdelen zijn moeilijk te krijgen. Daarom is een goede oldtimerverzekering een must. Deze verzekeringen zijn speciaal bedoeld voor eigenaren van een auto die onder de oldtimers valt. Hiervoor geldt een vaste leeftijd van de auto. Bij de voorwaarden van de verzekering zie je of jouw auto aan deze voorwaarden voldoet. Bij een oldtimer verzekering is de dagwaarde niet van belang omdat die immers laag is. Het gaat meer om de emotionele waarde en om hoe uniek de auto is en uiteraard ook de staat waarin hij verkeert.

Geniet van de vrijheid op je motor
Ben jij iemand die niet kan wachten om zijn motor uit de winterstalling te halen zodra de dagen langer worden? Lange tochten maken en genieten van de vrijheid, of op vakantie naar het buitenland met de motor? Dan is een goede verzekering heel belangrijk. Je motor is immers een kostbaar bezit en bovendien kwetsbaar, zowel het voertuig als zijn bestuurder. Daarom is het belangrijk om een goede motorverzekering af te sluiten, zeker als je regelmatig op pad gaat op de motor. Als je de tijd neemt om verzekeringen voor je motor te vergelijken dan kun je flink besparen op de premie en toch een verzekering vinden met goede voorwaarden.

Waarom loont het de moeite om verzekeringen te vergelijken?
Als je op zoek bent naar een goede verzekering voor je auto, scooter of bromfiets dan wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. Daarnaast wil je niet te veel premie betalen. Als beginnend bestuurder ben je altijd duurder uit. Veel verzekeringen berekenen sowieso een hogere premie bij jonge bestuurders. Daarnaast kun je bij een autoverzekering zogenaamde no-claim korting opbouwen. Daardoor ben je na verloop van een aantal jaren ook flink goedkoper uit. Maar hoe dan ook is het aan te raden om meerdere verzekeringen te vergelijken voordat je er één afsluit. Dit kan vandaag de dag heel gemakkelijk via het internet.

Kijk niet alleen naar de hoogte van de premie

Wanneer je een verzekering voor je voertuig afsluit, kijk dan niet alleen naar de hoogte van de premie. Lees ook goed wat er vergoed wordt door de verzekering. Hier kunnen significante verschillen in zitten. Een iets duurdere verzekering kan wel een veel betere dekking geven. Een verzekering die een stuk goedkoper is dan het bedrag dat je eerst dacht te moeten betalen kan prima voldoen voor jouw situatie.