Monique Ravensteijn van Jumbo Monique heeft een column geschreven over stap voor stap te bouwen aan een wereld:

"Jeelink staat voor het linken van mensen, producten en de samenleving. Onze stichting wil medeburgers bewust maken van hoe eenvoudig het is om met het eigen talent de wereld mooier achter te laten dan dat wij haar hebben aangetroffen.

Heel veel doen we al. Maar soms mogen we ons weer even herinneren hoe het ook alweer kan. De afgelopen periode heeft, vermoed ik, een hoop herinnering wakker gekust.

Het besef hoe fijn het is als je voldoende vrije tijd hebt. Dat je niet meer in de ratrace zit van overal maar bij moeten zijn. Dat er ruimte is voor spelletjes spelen en intieme gesprekken. Dat er voldoende tijd, ruimte en ontspanning is binnen jouw leefmilieu.

Het besef dat koken toch wel heel fijn is. Dat het je een goed gevoel geeft om voor jezelf en je naasten een maaltijd klaar te maken. Het oer-gevoel dat je ervaart als je groenten snijdt, bouillon laat trekken en eiwit scheidt voor een eigengemaakte crème brûlée.

Maar ook de creativiteit die loskomt. Grenzen geven vrijheid. Dat is mij ooit geleerd en dat is zeker wat wij vanuit Jeelink geloven. Onze grenzen zijn behoorlijk opgeschoven naar een kleinere wereld. De wereld van jezelf. Wellicht heeft dit de herinnering naar waar jij ooit van droomde losgemaakt. Naar waar jij blij van wordt en waar je hart van gaat zingen. Doe jij de dingen die je doet met liefde? Ben je blij met het leven wat je leeft? Soms is jezelf deze vraag stellen al genoeg voor een verrassende uitkomst. Werkelijk willen weten waar je naar toe wilt in een tijd waarin we eigenlijk “gedwongen” in het moment leven zorgt voor vele barrières in je hoofd. Je gelooft nauwelijks dat het waar is wat er bij je naar boven komt. Maar weten wij hoe de wereld er over een paar maanden uitziet? Ik denk dat de afgelopen periode wel bewezen heeft dat alles mogelijk is. Zou dit dan ook kunnen gelden voor jouw dromen?

Zo dromen wij vanuit Jeelink over vele lokale ecosystemen. Die vanuit een circulaire, vitale en sociale kijk gebouwd worden. Passend binnen de omgeving. Denk hierbij aan boerderijwinkels, voedsel- en vlindertuinen maar ook aan sociale cafés. Een wereld waarin een ieder mag zijn wie hij of zij is. Om juist vanuit die kracht de samenleving met elkaar aan te pakken. Hierin zijn wij al enkele jaren actief en nu is het niet meer de vraag of de kanteling gaat komen, hij is reeds gaande.
Ook de roep van de burger is meer dan ooit aanwezig. We willen meer lokaal inkopen, elkaar helpen en nabuurschap is geen vage herinnering meer. Je herinneren van hoe het vroeger was met de luxe van nu, wie verlangt daar niet naar?

Tja, geen verandering komt tot stand zonder pijn of verlangen. Wat is groter? Het verlangen naar een mooie gezonde wereld waarin jij vanuit jouw talent mag leven? Of de pijn van het leven waarin jij niet thuis hoort? Het maakt niet uit hoe jij het ervaart. Goed of fout bestaat niet. Als je compleet comfortabel bent met het leven wat je leidt, tel dan je zegeningen.

Wij vanuit Jeelink zijn op zoek naar ambassadeurs onder zowel burgers als bedrijven. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom. En heb jij een reeds bestaand initiatief of een goed idee, deel dit alsjeblieft met ons. Want waarom zouden we alles zelf verzinnen en bouwen als we gebruik kunnen maken van elkaars talent. Ook hier mogen we elkaar weer ont-moeten.

Doe je mee? Durf jij het aan om samen met ons, stap voor stap te bouwen aan een wereld waarin je als een Tinkerbel vrij mag vliegen? Vrolijk, soms een beetje stout, maar altijd met het doel voor ogen de wereld mooier achter te laten dan dat wij haar hebben aangetroffen. Dan zien wij je aanmelding graag verschijnen via www.jeelink.nl

Samen komen we er zeker!
Groetjes, Monique Ravenstijn Founder van Jeelink"