NEDERLAND - Op oudejaarsdag is het wisselvallig met buien en soms veel wind en temperaturen rond 9 graden. Het nieuwe jaar gaat ook met wisselvallig weer van start, waarbij het aan het eind van de eerste week van 2024 weleens wat koeler kan worden.


Zondag
, op Oudejaarsdag start wisselvallig met verspreid over het land buien en zo nu en dan een stevige zuidwestenwind: soms vrij krachtig boven land tot mogelijk krachtig of hard aan zee. Dit weerbeeld houdt de hele dag aan, waarbij de wind ook tijdens de jaarwisseling zeker in het westen flink blijft doorwaaien. Mogelijk dat vuurwerkshows daar afgelast moeten worden vanwege de wind. Het wordt overdag maximaal 9 graden, tijdens de avond en nacht dalend naar 7 of 8 graden.

Het nieuwe jaar gaat op dezelfde voet verder als waar 2023 mee geëindigd is. Regelmatig trekken er maandag buien over bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Toch zijn er tussendoor wel droge momenten met ruimte voor de zon. Aan de maxima temperatuur verandert weinig met 8 of 9 graden.

De zonnige momenten zijn dinsdag weer verdwenen, want vanuit het zuidwesten gaat het langere tijd regenen. Regionaal kan het flink doorplenzen en bij een stevige zuidwestenwind doet het dan echt herfstachtig aan. Het is erg zacht voor de tijd van het jaar met waarden tussen 10 en 12 graden.

Ook woensdag blijft de wind uit het westen tot zuidwesten waaien, waardoor regelmatig regengebieden of buien worden aangevoerd. Aan de temperatuur verandert in eerste instantie weinig met overdag 8 tot 10 graden

Vanaf donderdag gaat de temperatuur mogelijk een paar graden naar beneden waarbij ook de regenkans steeds meer afneemt. In eerste instantie levert dit nog temperaturen van 7 tot 9 graden op, maar in de daaropvolgende dagen kan het zomaar koeler worden.

Op vrijdag en in het weekend kunnen de nachtelijke temperaturen 's nachts maar net boven het vriespunt liggen en overdag ook maar nauwelijks boven de vijf graden uitkomen.