DE BILT - Ook komende week is gevuld met typisch herfstweer. De week begint grijs met regelmatig buien. Midweeks trekt de wind aan, maar wordt het qua temperatuur een stuk zachter waarna het richting het volgende weekend weer koeler wordt.


Maandag is het grotendeels bewolkt al kan landinwaarts sporadisch de zon doorbreken. Langs de westkust is er regelmatig kans op buitjes. Met een matige zuidwestenwind komt de tempartuur niet boven de 14 graden uit.

Ook dinsdag overheerst de bewolking en gaat het gedurende de dag vanuit het zuidwesten regenen. De (zuid)westenwind trekt iets meer aan met en temperatuur van 13 graden in het westen en noorden tot 15 graden elders in het land.

Woensdag begint met een regengebied vanuit het zuiden die vrijwel het gehele land zal bedekken. Vanaf de middag breekt de zon vaker door, maar trekt ook de wind aan die aan de kust soms zelfs hard zal zijn (6,7 Bft.) De harde wind zorgt echter ook voor zachtere lucht waardoor de temperatuur zal stijgen. In het noorden wordt het dan zo'n 16 graden terwijl in het zuiden lokaal zelfs 20 graden mogelijk is.

Naar verwachting is ook de donderdag nog zacht met temperaturen van 15 tot 18 graden waarbij de wind iets afneemt. Er blijft overal een buienkans, maar tussendoor komt regelmatig de zon door.

Vrijdag lijkt het zachtere weer dan weer af te nemen en daalt de thermometer overal weer met een maximum van 15 graden.

Het volgende weekend geeft een zelfde beeld met een mix van zon, wolken en enkele buien.