HEERHUGOWAARD - Op donderdag 15 maart 2018 was er groot feest in Heerhugowaard op de locatie van Bureau Arbeidsparticipatie (BAP). Het BAP viert dit jaar het feit van 10 geslaagde jaren in de begeleiding van jongeren richting arbeid.

Het 10-jarig bestaan ging niet zomaar voorbij, dit werd gevierd met de externe contacten van het BAP. In die tien jaar tijd hebben er veel leerlingen op het BAP onderwijs gevolgd en begeleiding gekregen, de meesten namen de nodige bagage en niet altijd positieve ervaringen binnen het onderwijs met zich mee. Bij het BAP, een speciale school voor individuele begeleiding, gaan de docenten en begeleiders met een schone lei starten aan een traject met de leerling, in de richting naar keuze van de leerling. Dit kan zijn begeleiding richting een plek op de arbeidsmarkt, vervolgonderwijs of dagbesteding.

Vanmiddag stond een oud-leerling (uitstroom vervolgonderwijs) van het BAP te presenteren over hoe haar leven veranderde zodra zij bij het BAP onderwijs ging volgen, inmiddels 7 jaar geleden. Zij kreeg de kans het roer om te gooien dankzij een docent die in haar geloofde en zag wat zij kon. Zij behaalde haar MBO 1 diploma bij het BAP en heeft daarna verschillende andere diploma's behaald. Dit ging niet zonder slag en stoot, maar door haar ontwikkelde zelfvertrouwen bleef ze doorzetten.
En nu stond deze inmiddels jonge vrouw voor een groep mensen te vertellen wat zij na het BAP allemaal bereikt heeft: een eigen huis, een langdurige relatie, een vaste baan, horeca diploma’s/certificaten. Weer een bevestiging van wat positieve begeleiding met de jeugd kan doen.