HEERHUGOWAARD - Burendag is een jaarlijks feest dat je samen viert met je buren en de wijk. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel buren iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Minstens één miljoen mensen in Nederland vieren Burendag!


Ontmoeting
In veel dorpen en steden organiseren buren allerlei activiteiten. U kunt dit ook doen en dat kan heel eenvoudig! U kunt bijvoorbeeld een gezellige koffietafel organiseren of een lunch waarbij buren allemaal iets meenemen. Een bloem of een kaartje afgeven omdat u het burencontact waardeert is een fijne verrassing voor uw buren. Misschien wilt u samen met een buur een speurtocht organiseren voor alle kinderen uit de wijk of heeft een buur hulp nodig? Het is een prachtig gebaar om juist op deze dag te helpen, eventueel met anderen. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Deze dag is bij uitstek een gelegenheid om buurtgenoten te ontmoeten waar u anders niet zo snel contact mee heeft of u kunt uw bestaande burencontacten versterken.

Is er een buur waar u minder goed mee om kunt gaan? Dan is Burendag wellicht aanleiding om daar iets aan te veranderen. Een kleine toenadering kan al voldoende zijn om in een betere burensfeer te komen. Als u daar hulp bij nodig heeft, dan kunt u bellen met De Bemiddelingskamer die zich inzet om de leefbaarheid tussen buren te vergroten. De Bemiddelingskamer wenst alle buren en buurtgenoten een fijne en gezellige Burendag toe!

Namens De Bemiddelingskamer, thuis in buurtbemiddeling. Meer informatie via www.debemiddelingskamer.nl of bel 06 - 394 066 97 (maandag, dinsdag en donderdag). Buurtbemiddeling wordt gefinancierd door de Gemeente Koggenland. Meer weten over Burendag en de financiering van activiteiten via www.burendag.nl