SPANBROEK - Ik zie ze met regelmaat voorbij komen, advertenties van collega uitvaartverzorgers, waar ze complete crematie- of begrafenispakketten aanbieden. En ik ben daar eerlijk gezegd altijd een beetje verbaasd over. In mijn beleving is een persoonlijk afscheid niet in een pakket samen te vatten. En ik vind het daarnaast erg ondoorzichtig. Want weet u wel waar u dan voor kiest?

Ik werk bewust niet met pakketten, het past ten eerste niet bij hoe ik dit vak wil uitoefenen. Een uitvaart is maatwerk, elk persoon is uniek en elke uitvaart ook. Dat past niet in een pakket. Ik hoor verhalen van families die ter goeder trouw hiervoor hebben gekozen en achteraf met een kater zitten. Omdat ze niet weten waarvoor ze kiezen. De keuze voor een pakket wordt bijna altijd gedaan vanuit financieel opzicht, het lijkt een veilige keuze. Maar elke wens die buiten het pakket valt, komt er nog eens bij. Wat zegt een “pakket basis crematie” over de dienstverlening? Meestal is dit een vorm van afscheid, waarbij de nabestaanden niet eens aanwezig kunnen zijn. Als dat bij je past of als dit een bewuste keuze is, is dat prima. Maar wat zit er dan wel in het pakket en wat zijn de precieze kosten?

Wat ik hiermee wil zeggen en vooral wil adviseren, is om altijd een gedetailleerde prijsopgave op te vragen op basis van de wensen die u heeft. Als de wensen basic zijn, kan het nooit de hoofdprijs zijn, bij geen enkele ondernemer en daar hoeft geen pakket voor te worden samen gesteld. Afscheid nemen kun je maar één keer doen en denk daar goed over na, hoe sober de wensen ook zijn, het is belangrijk dat de wensen die er zijn ook ingevuld worden bij het afscheid.

Voor elk budget is er een prachtig en persoonlijk afscheid te organiseren, als je maar creatief bent en buiten de gebaande paden durft te gaan. Geld en de prijs van de uitvaart zijn belangrijk, maar mogen nooit de boventoon voeren in het afscheid van een dierbare. Transparantie in de kosten en direct een goed kostenopgave geeft rust. Als dat duidelijk is, dan kan men zich richten op het belangrijkste: het afscheid.

Wilt u weten wat een uitvaart zou kosten op basis van de wensen die u heeft? Ik stel graag en geheel vrijblijvend een prijsopgave voor u op, transparant en zonder verborgen kosten! Neemt u gerust contact met mij op!

De Uitvaartwens
Marion Horvers
Tel: 06-15622968
Emaill: marion@deuitvaartwens.nl
Website: https://deuitvaartwens.nl/