ENSCHEDE - Op 11 september heeft de officiële start van team 2024 plaatsgevonden. Voor het eerst in de geschiedenis van Solar Team Twente is er een innovatieteam ingetreden. Onder hen ook Daan de Jong uit Heerhugowaard. Deze editie zal hij zich, in een team van zeven studenten, inzetten om veelbelovende innovaties te ontwikkelen op het gebied van zonneracen.


Daan is na zijn bachelor Werktuigbouwkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam vertrokken naar Enschede om daar zijn master te volgen. Naast zijn opleiding wil Daan ook graag werken aan zichzelf als persoon en als toekomstig technisch professional. Met deze gedachte begon het avontuur bij Solar Team Twente, waar hij nu als Technisch Manager fungeert voor deze allereerst innovatie editie. Daan kijkt erg uit naar het aankomende jaar en vind het ook spannend om zo’n uitdaging aan te gaan. Een zonneauto bouwen heeft hij namelijk nog niet eerder gedaan.

Solar Team Twente

Al jaren worden de grenzen van het zonneracen verlegd door Solar Team Twente. Hierbij wordt er elke twee jaar een nieuwe zonneauto neergezet om mee te doen aan de Bridgestone World Solar Challenge. In de loop der jaren worden de technische innovaties steeds complexer en veeleisender, waardoor het vaak een keuze wordt tussen een zeer goed ontwerp van de auto of een veelbelovende innovatie. Met deze gedachte is het innovatieteam opgericht en kan Solar Team Twente zichzelf nog verder excelleren.

Het is vrij spannend om zo’n uitdaging aan te gaan, zonder ooit eerder een zonneauto gebouwd te hebben’

Namen teamleden op foto (v.l.n.r.): Daan Nibbering, Roosmarijn Meijers, Daan de Jong, Laura Voogd, Esmee Hulsman, Vera Leeman, Jeroen Pouwels.