HEERHUGOWAARD - Bij ons kom je regelmatig sportnieuws tegen en heel vreemd is dat niet. Er wordt elke week wel een wedstrijd gespeeld en tal van mensen volgen een team op de voet. Het aantal sportliefhebbers is dan ook groot in Nederland, waarbij voetbal, Formule 1 en zelfs darts het goed doen. Ben je bevriend met een sportliefhebber (of zelfs in een relatie met iemand die constant sport volgt) en zoek je een leuk cadeau om deze persoon te geven? Dan hebben we een aantal leuke dingen voor je onder elkaar gezet, zodat je direct inspiratie op kunt doen!


Speelt de ontvanger zelf?

Wanneer de ontvanger van het cadeau zelf sport, is het geven van een tegoedbon voor een sportwinkel altijd een goed idee. Sport beoefenen is namelijk duur, zeker wanneer het op amateurniveau is en de club of vereniging niet zomaar voor alle kosten kan staan. Let wel even goed op voordat je zomaar iets kiest. De sportwinkel moet namelijk wel de spullen hebben die de ontvanger nodig heeft. Je kunt ervoor kiezen om eens terloops te informeren bij je vriend of familielid waar hij of zij de sportbenodigdheden koopt.

Gaat het om iemand die sport beoefent in de vrijetijd en weet je toevallig dat hij of zij iets nodig heeft maar dat nog niet gekocht heeft? Schaf dan niet op de gok een dartboard, voetbalschoenen of een nieuw racket aan. Elke sporter heeft namelijk eigen voorkeuren en wensen. Het is het beste wanneer hij of zij zelf kan bepalen welke maat, vorm of merk gekocht wordt. Vandaar dat zelfs in deze gevallen een tegoedbon een betere optie is dan zelf te winkelen, tenzij je exact weet wat de ontvanger nodig heeft en wil hebben.

Wanneer het vooral een fan is van een team

De meeste sportliefhebbers beoefenen zelf geen sport, maar volgen een bepaalde competitie, een team of zetten in het weekend gewoon graag een wedstrijd aan om lekker op het gemak te kijken. Is de ontvanger duidelijk fan van een bepaald team, dan zijn er meer dan genoeg dingen die je kunt vinden om hem of haar blij te maken. Alle teams hebben wel merchandise of leuke cadeaus die je kunt kopen. Let hierbij wel op dat je kiest voor de goede spullen. Er is namelijk veel namaak en er zijn veel cadeaus die het gewoon net niet zijn. Lijkt een bepaald cadeau wel heel erg goedkoop, dan is de kans groot dat dit miskoop is. Merkitems doen het altijd goed en daarmee weet je zeker dat je iets haalt dat ook echt leuk is voor de ontvanger.

Andere leuke dingen om cadeau te geven aan sportliefhebbers, zijn dingen die van pas komen bij het kijken naar sport. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een tablethouder, een leuke hapjesschaal, een bierglas met de naam van het favoriete team erop of een kaasplankje. Vraag jezelf gewoon eens af wat jij graag zou willen eten of drinken en wat je nodig hebt om dit zo leuk mogelijk op tafel te kunnen zetten. Grote kans dat deze cadeaus direct gewaardeerd worden, omdat dit cadeaus zijn die ook echt gebruikt kunnen worden door de liefhebbers van sport. Denk bijvoorbeeld aan een frituurpan (kost je een paar tientjes), een airfryer of een warmhoudplaat die op de kamertafel gezet kan worden tijdens het kijken van een wedstrijd.

Andere leuke ideeën

Veel sportliefhebbers zetten graag een paar euro in bij het wedden op voetbal of een van de vele andere sporten. Dat geeft jou de kans om een leuk cadeau te geven, want je kunt een bedrag overmaken naar de online wallet of via een Tikkie naar de ontvanger. Zo kan deze een extra weddenschap plaatsen aankomend weekend. Wat ook leuk is, is om samen een voorspelling te doen en vervolgens de wedstrijd samen te kijken. Hoewel dat wellicht niet direct een cadeau is, is het wel iets dat door sportliefhebbers gewaardeerd wordt. Samen een wedstrijd kijken is immers delen in de spanning, waardoor het nog veel leuker kan worden. Neem je bier en wat lekkers te snacken mee, dan kun je dit uiteraard wel gewoon een cadeau noemen