HEERHUGOWAARD - Veel mensen hebben in mei hun vakantiegeld uitbetaald gekregen. Bij schulden kan een deurwaarder hier beslag opleggen.

Daardoor kan de financiële planning flink in de knel komen. Sommige mensen kunnen dan niet rondkomen en hun rekeningen niet op tijd betalen. De Budgetwinkel helpt hen gratis bij het aanschrijven van incasso- bureaus of deurwaarders en bij het krijgen van overzicht op geld.

De Budgetwinkel is gevestigd bij Halte Werk in het Stadskantoor Alkmaar (Mallegatsplein 10) en is open op maandag en donderdag tussen 9.00 en 13.00 uur.
Op een andere tijd of dag langskomen kan ook. Maak dan een afspraak via 06 - 11 04 20 15 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur). Of mail naar budgetwinkel@haltewerk.nl. Bezoekers moeten hun ID-bewijs meenemen.

Thuis zelf aan de slag
Liever zelf thuis aan de slag om grip te krijgen op geld? Dat kan met het online persoonlijk geldplan ‘Kom uit de geldzorgen’ van Halte Werk. Dit geldplan geeft naast een beter overzicht, ook tips om uitgaven te verminderen en inkomsten te verhogen. Het is te vinden via www.haltewerk.nl/geldplan.