HEERHUGOWAARD - Je staat er waarschijnlijk nooit echt bij stil; tijdens een mensenleven leg je vele kilometers lopend af. Bij een gemiddelde persoon komt dit neer op 185.000 kilometer. Sta eens stil bij de betekenis van deze afstand. Heb je door dat je tijdens je leven vier maal rond de aarde loopt? Je hoofd duizelt er misschien van. Vind je het dan niet wonderlijk dat je voeten, je enkels, je benen, knieën en heupen dit allemaal moeten kunnen verdragen? Helaas zijn er veel mensen, waaronder jij misschien, die tijdens hun leven vervelende klachten aan hun bewegingsapparaat krijgen. Woon je in Heerhugowaard of omstreken en heb je last van dergelijke klachten? Maak dan eens een afspraak met de podotherapeut Heerhugowaard. Je zult zien wat deze allemaal voor jou kan betekenen.

Wat hebben je voeten allemaal te lijden?

Heb je je voeten wel eens echt goed bekeken? In je voet vind je 26 verschillende botten en maar liefst 33 gewrichten. Daarnaast heeft een voet 107 banden en onderscheiden we 19 spieren met bijbehorende pezen. Als alles goed gaat, werken al deze onderdelen op een goede manier samen. Echter, wanneer er sprake is van blessure of slijtage aan een van de onderdelen, dan komt de goede samenwerking in gevaar. Dat uit zich in klachten, waardoor je merkt dat het lopen moeilijker gaat. Ook is het mogelijk dat je vervelende pijnklachten gaat ervaren, die vaak langere tijd aanhouden. Gelukkig kan de podotherapeut Heerhugowaard in veel gevallen voor verlichting zorgen, zodat je kunt blijven functioneren zoals je altijd gewend was.

Wat kan de podotherapeut Heerhugowaard voor je betekenen?

De podotherapeut Heerhugowaard is een medische professional, met als specialisme bewegingsklachten aan voeten, benen, gewrichten, heupen en onderrug. Je kunt bij de podotherapeut Heerhugowaard terecht voor een deskundige diagnose en een behandelplan dat op maat is gemaakt voor jouw specifieke klachten. Zo kan je podotherapeut je bepaalde oefeningen voorschrijven die je bewegingsapparaat soepeler en sterker maken. Of hij besluit in samenspraak met jou dat je het best geholpen bent met op maat gemaakte inlegzolen of schoeisel die je voeten op de best mogelijke manier ondersteunen. Ben je benieuwd naar de kosten? Een aantal medisch noodzakelijke podotherapeutische handelingen worden vanuit je basisverzekering vergoed. Voor andere behandelingen kun je in veel gevallen je aanvullende verzekering aanspreken. Het is verstandig om in overleg met je podotherapeut in Heerhugowaard en je zorgverzekeraar na te gaan wat de mogelijkheden voor vergoeding zijn.

Maak een afspraak met een podotherapeut Heerhugowaard of omstreken
Denk je dat je met jouw bewegingsklachten geholpen bent met de diensten van de podotherapeut Heerhugowaard of omstreken? Maak dan een afspraak met Professional Podotherapie. In de regio rond Heerhugowaard werken we vanuit vier locaties. Zo kun je terecht in Medisch Centrum de Vroonen in Sint Pancras. Een andere mogelijkheid is Medisch Centrum Summertown in Zaandam. Zoek je liever een podotherapeut in Heemskerk, maak dan een afspraak in Medisch Centrum Heemskek. Komt Heemstede je beter uit, dan kun je het beste naar het verzamelgebouw Kantoor Heemstede gaan.