Tijdens mijn speurtocht naar bijzondere en nieuwe Portugese wijnen begin Mei 2021, stuitte ik in Lissabon op een biologische 100% Syrah met de naam Jaap. Dit moest dus een wijn zijn van Jaap Honekamp, een Nederlandse wijnmaker die in Algarve biologische wijnen maakt. Een heerlijke wijn die echt opviel maar helaas had ik andere verplichtingen waardoor ik niet in staat was om achter Jaap aan te gaan.


Zonder aankondiging ben ik tijdens een kort verblijf in Portugal begin Oktober met 2 Portugese wijnkenners naar de Quinta Rosa van Jaap gereden waar wij hartelijk werden ontvangen en een groot deel van het assortiment konden proeven. Ook de 100% Syrah, welliswaar een jaartje jonger dan die ik in Lissabon dronk, maar zo lekker, wow…..wat wij waren onder de indruk. Wijnen van zeer hoge kwaliteit met de naam Jaap, ik vond en vind het geweldig. En Jaap zelf is ook geweldig, een nuchtere harde werker met verstand van zaken en van wijnen. Geen poespas, geen verkooppraatjes, geen kapsones maar een enorme toewijding en liefde voor zijn vak.

Jaap en zijn partner Renee maken sinds 1998 biologische wijnen en sinds 2011 zijn de oogsten van die kwaliteit dat Jaap er goede wijnen van kan maken. Maar Jaap en Renee bleven scherp en hebben alles uit de kast getrokken om op een 100% natuurlijke wijze de grond zo vruchtbaar mogelijk te maken en te houden. Nu, weer 10 jaar verder zijn de wijnen fantastisch. Tijd voor ons om in te stappen.

Wij hebben 6 wijnen ingekocht en deze zijn nu te bestellen:

- Jaap Syrah 2019
prijs per fles 12,95

- Jaap Touriga Nacional/ Aragonez
prijs per fles 12,95

- Jaap Reserva 2019
prijs per fles 16,95

- Jaap Reserva 2015
prijs per fles 16,95

- Jaap 2015 oaked blend
prijs per fles 16,95

- Jaap 2016 oaked blend
prijs per fles 16,96

Wilt u meer weten over de wijnen uit de wijnkelders van Jaap? Zie de website: http://quinta-rosa.nl

Verder hebben wij weer op voorraad en binnenkort in de webwinkel de nieuwe oogst Chardonnay van Quinta de Religaes uit Castello do Paiva, Noord Portugal vlakbij Porto. Deze wijn hebben wij al lang in het assortiment maar is elk jaar weer een verrassing doordat de wijn (alle goede wijnen trouwens) altijd anders is dan het voorgaande jaar. Voor u nu te bestellen voor 12,95 per fles.

Eindelijk is er ook de rode wijn Boa Noite Lisboa, een robuuste heerlijke rode wijn met een lichte rijping van 4 maanden Frans eiken voor 10 euro. De witte hebben wij nu een jaar in het assortiment en is een enorm succes.

En zoals u gewend bent in de nieuwsbrief wederom de aanbieding Julia Florista rood en/of wit, 12 flessen voor 75 euro inclusief verzendkosten.

Maakt u een keuze uit de wijnen van de webshop dan krijgt u met kortingscode Algarve 10% korting op onze wijnen die niet in de aanbieding zijn. Heeft u vragen? Bel gerust

0622667803

www.sandorwineimport.nl