HEERHUGOWAARD - Als je dacht dat vermogensbeheer alleen iets is voor goed verdiende profvoetballers of CEO’s, dan heb je het mis. De minimale inleg bij vermogensbeheer verschilt namelijk sterk per vermogensbeheerder. Bij online vermogensbeheerders kan je soms namelijk vanaf €1.000 inleg al starten. Maar dan komt de vraag natuurlijk in je op: waarom zou je het beheer van je geld eigenlijk uitbesteden? Daarom zetten we in dit artikel de voordelen van vermogensbeheer op een rij voor je.


Grootste voordeel: je hoeft er zelf niets meer mee

Natuurlijk heb je zelf wel ideeën over wat je met je geld kunt doen. Je probeert eens wat te beleggen in aandelen waar je hoge verwachtingen van hebt, je geeft elk jaar een deel van je geld aan een goed doel en je houdt goed in de gaten wat je saldo is. Maar het blijft natuurlijk altijd wel veel werk als je moet nadenken over je vermogen. Wanneer je kiest voor vermogensbeheer, hoef je er zelf niets meer mee. Uiteraard kijk je mee met de updates die je krijgt en zie je wat de status is van je saldo, maar het is geen must dat je zelf aan de knoppen zit.

Een vermogensbeheerder is een expert, jij niet

Je wordt niet zomaar vermogensbeheerder. Daarvoor heb je jaren ervaring nodig met financiële producten, beleggingen en meer. Aan zo’n expert kun je dus met een geruster hart een deel van je geld overlaten om op die manier je financiële toekomst hopelijk iets veiliger te stellen. Je zult waarschijnlijk merken dat er door vermogensbeheer ineens zaken op je pad komen waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. Dat is één van de grote voordelen die een externe specialist je kan bieden. Zo leer je er ook nog wat van!

Instappen is heel laagdrempelig

Misschien klinkt het als een hele grote stap, zomaar iemand anders je geld laten investeren met het doel om het op langere termijn te laten groeien. Maar dat valt reuze mee. Een eerste gesprek met een vermogensspecialist is zo gemaakt. Dat geeft je de mogelijkheid om te bespreken wat je doelen zijn en hoeveel financiële mogelijkheden je hebt om deze te behalen. Samen met de vermogensspecialist maak je een strategie die past bij jouw situatie. Als je daarmee akkoord gaat, dan belegt de expert jouw geld op de afgesproken manier. Meer moeite hoeft het niet te kosten.

Zoals je ziet, zijn er vele voordelen te noemen van vermogensbeheer. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de persoonlijke aandacht die je krijgt, een vast aanspreekpunt voor je financiële vragen en de keuze uit verschillende vormen van beleggen. Laat je goed informeren en geniet van de voordelen!

Beleggen kent risico's. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.