HEERHUGOWAARD - In de serie De Middagen neemt Otte Zijlstra je deze keer mee naar een aantal indrukwekkende dierenparken in Zuid-Afrika. Hij maakte indrukwekkende foto's van het dierenleven daar. Op dinsdag 17 maart deelt Otte de beelden graag met je en vertelt de bijbehorende verhalen in de bibliotheek in Heerhugowaard. Beelden en verhalen die nog lang blijven hangen en doen (terug) verlangen naar Zuidelijk Afrika.

Pilanesberg en Kruger Nationaal Park
Otte neemt je eerst mee naar Pilanesberg, een uitgedoofde vulkaan. Hij ging daar vooral op zoek naar de big five (olifant, leeuw, cheeta, neushoorn en buffel) die daar goed te zien en te fotograferen zijn. De Cheeta bleek nog het lastigste om te vinden. Daarna ga je mee naar het Kruger Nationaal Park waar Otte onder andere de dagschuwe Afrikaanse civetkat heeft gefotografeerd. Indrukwekkende vogels zijn de witruggier en de nog forsere oorgier, deze opruimers voorkomen dat (besmettelijke) ziekten zich kunnen verspreiden. Ook de Afrikaanse zeearend is een imposante verschijning evenals de grootste nog vliegende vogel de Kori Trap. Tijdens één van zijn excursies stuitte Otte zelfs op een cheeta met een net buitgemaakte antilope, een echte toevalstreffer.

De Middagen
Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Heerhugowaard organiseert iedere maand op een dinsdagmiddag een programma voor senioren met als titel: De Middagen. Deze middagen, van 14.00 tot 16.00 uur, staan in het teken van cultuur en informatie, maar ook gezellig samenzijn en nieuwe mensen ontmoeten.

Aanmelden

Je bent van harte welkom op dinsdag 17 maart van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard, Parelhof 1A. De toegang is € 5,- inclusief een kopje koffie of thee.

Aanmelden kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek (je betaalt met pin).