NOORD-HOLLAND - Wil je je nagels laten lakken of nieuwe kunstnagels aan laten brengen? In Noord-Holland kun je dan het beste naar Nail Salon MB in Amsterdam. Dit is namelijk niet alleen de best beoordeelde nagelstudio van Noord-Holland, maar zelfs van heel Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van thuisstudieplatform Laudius, dat de beoordelingen van meer dan 3.000 Nederlandse nagelstudio’s op Google Maps onder de loep nam.


Nail Salon MB scoort het beste vanwege de hoge beoordeling van 4,6 sterren in combinatie met de meeste reviews (839). Ook andere Amsterdamse nagelsalons doen het goed. De top 5 beste nagelsalons in de provincie bevat namelijk alleen Amsterdamse adresjes:

  1. Nail Salon MB in Amsterdam - 4,6 sterren o.b.v. 839 reviews

  2. Bella Nailsalon in Amsterdam - 4,6 sterren o.b.v. 507 reviews

  3. Tutti Colori Nail Bar in Amsterdam - 4,6 sterren o.b.v. 457 reviews

  4. Blooming Nail in Amsterdam - 4,7 sterren o.b.v. 436 reviews

  5. Amsterdam Nail Art Studio - Elandsgracht in Amsterdam - 4,6 sterren o.b.v. 260 reviews

Gemiddeld 4,3 sterren voor Noord-Hollandse nagelstudio’s

Nagelstudio’s in ons land worden over het algemeen vrij goed beoordeeld, zij krijgen namelijk 4,2 van de 5 sterren. Gemiddeld krijgt een Noord-Hollandse nagelsalon een iets hogere score bij een review: 4,3 sterren. Flevolandse nagelsalons krijgen met 4,4 sterren de beste beoordelingen en in Friesland scoren ze het laagst (3,9 sterren).

Minste nagelstudio’s in Noord-Holland

In Noord-Holland kan je niet zo makkelijk terecht bij een nagelstudio om de hoek. Gemiddeld zijn er in de provincie namelijk slechts 1,3 salons per 10.000 inwoners, terwijl dit aantal landelijk op 1,7 ligt. Noord-Holland heeft hiermee zelfs de laagste nagelsalondichtheid van Nederland. Limburg telt juist relatief gezien de meeste nagelsalons: 2,2 per 10.000 inwoners.

In Wormerland en Enkhuizen kunnen inwoners juist wel op veel plekken terecht om hun nagels te laten doen: hier zijn maar liefst 4,8 salons per 10.000 inwoners. Ook in Aalsmeer kunnen inwoners met gemak een nagelstudio vinden (4,2 salons). Amsterdam telt juist de minste nagelstudio’s: 0,4 per 10.000 inwoners.

Benieuwd hoe het zit met nagelstudio’s in jouw regio? Dit kun je vinden op deze onderzoekspagina.