NEDERLAND - Na een volle week waarin het eindelijk eens echt winter was, beginnend met veel sneeuw en volgend in vrieskou en ijspret ziet de komende week er geheel anders uit. Hoewel er in het begin van de week nog wat lichte nachtvorst is, zet de dooi steeds meer door. Aan het eind van de week lijken de temperaturen zelfs ruim boven de tien graden uit te komen.


Zondag overdag dooit het lokaal al een paar graden, maar de nacht naar maandag levert nog wel wat vorst op. Omdat dit vanuit het westen gepaard gaat met lichte motregen is er in de ochtend een grote kans op ijzel. In de middag draait de wind naar zuidwest en die kan soms best stevig zijn. Hierdoor is de gevoelstemperatuur nog steeds laag hoewel de thermometer bijna overal boven het vriespunt uitkomt.

In de nacht naar dinsdag lijkt het al gedaan met de nachtvorst, hoogstens lokaal een graadje aan de grond. Overdag neemt de bewolking toe en uiteindelijk is er in het gehele land kans op (mot)regen. De temperatuur stijgt richting de 6 graden en dat is al heel anders dan we de afgelopen dagen gewend waren.

Woensdag blijft het in de ochtend grotendeels droog, met soms een licht zonnetje. Later op de dag is er meer kans op motregen en de temperatuurstijging zet door. Van 7,8 graden in het noorden en westen kan het in het zuiden zelfs al boven de 10 graden uit te komen.

Donderdag en vrijdag zijn nog wat wisselvallige dagen als voorbode van een waarschijnlijk zeer mooi weekend. Beide dagen zijn nog wat regenachtig bij temperaturen van 8 tot 12 graden.

In het volgende weekend geeft het weer een totaal ander beeld dan wat wij gewend waren en wordt het wellicht uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar. Het ziet er naar uit dat we binnen een week van echt winters weer naar omstandigheden gaan die meer aan de lente doen denken. Op vele plaatsen breekt de zon door en met temperaturen van 15-17 graden kan er zomaar een verschil van 30 graden zijn ten aanzien van de week daarvoor.