HEERHUGOWAARD - Een onbetaalde factuur, openstaande huur of achterstallige leningen: niet alleen als ondernemer, maar ook als particulier kun je te maken krijgen met openstaande vorderingen. Toch wil je deze achterstallige betalingen natuurlijk zo snel mogelijk ontvangen. Dit zijn 3 goede redenen om een incassobureau in te schakelen.

1. Het bespaart tijd en energie

Het innen van achterstallige betalingen kan veel tijd kosten. Denk alleen maar aan de tijd die je investeert in het steeds maar weer nabellen van de debiteur met de vraag wanneer er betaald gaat worden. Een incassobureau neemt al die tijd en energie uit handen. Daarbij heeft zo’n bureau vaak al jarenlange ervaring met incasso’s en weet men hoe de debiteur het beste benaderd kan worden. In sommige gevallen blijkt het feit dat er een bureau wordt ingeschakeld zelfs al voldoende om de betaling alsnog te ontvangen.

2. Met een goede administratie

Stel dat een betaling uiteindelijk uitblijft en je de gang naar de rechter wilt maken. Dan is het hebben van een volledig dossier van de zaak een belangrijke voorwaarde. Uiteraard kun je de administratie van zo’n zaak zelf bijhouden, maar dit is ook iets wat een incassobureau voor je kan regelen. Daarbij is het zo dat zo’n bureau volledig op de hoogte is van de wet- en regelgeving omtrent die administratie. Je weet dus zeker dat het op de juiste manier wordt bijgehouden. Mocht de gang naar de rechter uiteindelijk nodig blijken, dan kom je in ieder geval goed beslagen ten ijs.

3. Koppel emotie en geld los
Ze zeggen het niet voor niets: geld is emotie. Een eerder goede werkrelatie kan flink ontwricht raken door een openstaande betaling, terwijl dit in zo’n geval vaak van beide kanten niet de bedoeling is. Soms is het zelfs lastig om een goede klant steeds om een betaling te moeten vragen, zeker wanneer je weet dat de zaken bij die klant wat minder gaan. Toch wil je natuurlijk het liefst jouw factuur betaald krijgen. Door hiervoor een incassobureau in te schakelen, koppel je emoties en geld los van elkaar. Doordat vreemde ogen dwingen is de kans groot dat uw klant snel betaalt en dat de onderlinge relaties goed blijven.