NEDERLAND - Na een vochtige en koude week ziet het ernaar uit dat de komende week er een stuk gunstiger uitziet. Na nog een grijs begin van de week gaat het er vanaf woensdag een stuk beter uit zien en gaan we langzaam richting temperaturen die bij de lente horen. Hierbij komt ook de zon steeds vaker om de hoek kijken.


Op maandag moeten we echter nog even door de zure appel heen bijten want in het vervolg van de huidige week volgt er nog een grijze en natte dag. In het binnenland ontstaan er zelfs enkele winterse buien met kans op hagel en natte sneeuw. Bij een, met name in de kustgebieden, krachtige noordwestenwind zal de temperatuur niet boven de tien graden uitkomen.

Dinsdag wordt een overgangsdag waarbij het op een enkel buitje na wel droog blijft, maar de dag grotendeels wel bewolkt verloopt. Slechts sporadisch laat de zon zich even zien. Ook nu zal de temperatuur tussen de 8 en 10 graden liggen.

Vanaf woensdag zal de wind meer richting noorden draaien en dit brengt droge lucht met zich mee. Lokaal is er in de ochtend nog een buitje mogelijk, maar deze verdwijnen gedurende de dag en in de middag komt er een voorzichtig lentezonnetje tevoorschijn. De temperaturen gaan iets omhoog van 10 graden langs de kust tot 12 graden elders in het land.

Donderdag wisselen zon en wolken elkaar af, maar in tegenstelling tot de dagen ervoor krijgt juist de zon steeds meer de overhand. Bij een matige wind uit het noorden wordt het ook nu tussen de 10 en 13 graden.

Op vrijdag begint het fris na een koude nacht, maar worden overdag de zonuren steeds talrijker. Bij een noordoostenwind kan de temperatuur oplopen van 12 graden langs de kust tot 15 graden in het binnenland.

In het volgende weekend, en dan met name op de zondag, kan men rekenen op volop zon. Bij een matige wind, variërend van noordoost naar noord, gaan we naar temperaturen tussen de 13 en 16 graden. Op de langere termijn ziet het ernaar uit dat het ook in de daaropvolgende week droog zal blijven.