NOORD-HOLLAND - We hebben al te maken met een warme droge zomer en dit gaat de komende weken niet veranderen. Sterker nog, binnenkort kunnen we nog hogere temperaturen verwachten. Dat voorspelt NH-weerman Jan Visser.


Afgelopen donderdag voorspelde Visser nog dat er kans was op regen deze week, maar vandaag moet hij hier toch op terugkomen. Op Twitter laat hij dus ook weten: "Neerslagkansen voor vrijdag en zaterdag grotendeels verdampt."

Volgens de nieuwe meteorologische berekeningen blijkt nu dat je je paraplu nog lang in de kast kan laten staan.

"Je ziet dat de laatste 24 uur de neerslagkansen zijn afgenomen", zegt Visser. Dat komt vooral door de droge warme lucht die er voor zorgt dat buien geen kans krijgen om zich te vormen. Deze droogte heeft flink effect op de omgeving: "Perken gazons en weilanden beginnen te verdrogen" en volgens de weerman gaat dit alleen maar erger worden.

Visser ziet een reële kans voor een hittegolf volgende week. Zeker omdat het kwik meerdere keren boven de 30 graden kan komen. In grote lijnen blijft het weer tot aan augustus warm en zonnig. Wat betekent dat je Nederland niet uit hoeft te gaan voor vakantieweer. "Verwacht Zuid-Europese toestanden", laat Visser weten.