DE BILT - Het kan in de eerste week van november zomaar één van de meest wisselvalligste weken van het jaar worden voor wat betreft weer. Van extreem zacht voor de tijd van het jaar tot regen en wind, maar ook kans op koude nachten en mistvorming.


De maandag begint in elk geval extreem zacht qua temperaturen al wordt het zeker geen fraaie dag. De temperaturen kunnen wel oplopen naar 17, 18 graden en in het zuidoosten zelfs richting de 20 graden gaan, hetgeen uitzonderlijk is voor begin november. Toch is de zon nauwelijks te zien en er valt regelmatig regen. Tevens staat er een harde wind die aan de kust zelfs stormachtig kan zijn.

Na dat zachte begin mag er op dinsdag weer een extra trui worden aangedaan want de thermometer zakt pardoes naar de 12, 13 graden. Het is wisselend bewolkt met een aantal buien en net als maandag waait het nog flink al neemt de zuidwestenwind gedurende de middag in kracht af.

Van woensdag lijkt er een wisseling te komen naar rustiger herfstweer al begint ook deze dag nog grijs. Vanaf de avond is de wind vrijwel gezakt en volgt een koude nacht op weg naar rustiger herfstweer.

Donderdag kan de dag beginnen met lokale mistbanken, maar zo gauw die zijn opgelost volgt een rustige herfstdag die vrijwel overal droog verloopt. De temperatuur komt rond de 11 graden uit.

Vanaf vrijdag en in het weekend lijkt het ook rustig en droog herfstweer te zijn al worden de nachten beetje bij beetje kouder. Lokaal kan er zelfs nachtvorst ontstaan en er is dagelijks kans op mist in de ochtenden, en een middagtemperatuur van 10-12 graden. Na het volgende weekend lijkt het er op dat het weer wat onbestendiger gaat worden met verhoogde regenkansen.