NEDERLAND - De laatste week van 2023 blijft aanhoudend wisselvallig weer geven met zachte temperaturen voor de tijd van het jaar, maar ook voortdurend kans op regen, wind en slechts af en toe een zonnetje die doorbreekt.

Vandaag, zondag, wordt het opnieuw zeer mild met 11 tot 13 graden. De zon zal wederom weinig te zien zijn en er is een aanzienlijke kans op regen. De wind waait hoofdzakelijk uit het westen tot zuidwesten en is over het algemeen matig van kracht op de meeste plaatsen. Aan de kust zal deze met windkracht vijf echter vrij krachtig zijn.

Maandag (Eerste Kerstdag) is het zacht en waarschijnlijk behoorlijk nat. Als het meezit, valt de meeste regen in de nacht, maar ook overdag kan het langdurig regenen. Het wordt 10 tot 13 graden bij een matige, aan zee vrij krachtige westenwind met windstoten tot rond 75 km/u.

Dinsdag (Tweede Kerstdag) is het voornamelijk bewolkt met mogelijk af en toe regen. Af en toe kan de zon tevoorschijn komen. Het wordt tussen 8 en 11 graden. Het lijkt in ieder geval beter te worden dan de dag daarvoor, dus door goed de buienradar in de gaten te houden is er ruimte om er even op uit te gaan voor een mooie wandeling of iets anders.

Na Kerst blijft het weer wisselvallig, met periodes van sterke wind en temperaturen rond de 8 graden. Woensdag wordt het minder zacht en is ER veel kans op regen. Het is wisselvallig en soms onstuimig. Mogelijk waait een stevige wind bij een graad of 9.

Op donderdag en vrijdag verandert er weinig. De straffe wind blijft staan en er blijft voortdurend kans op buitjes al zullen die waarschijnlijk op donderdag iets minder talrijk zijn.

Ook het laatste weekend van 2023 lijkt zeer wisselvallig te verlopen. De nachten worden wel iets kouder en de wind neemt iets af, maar er blijft kans op buien ontstaan, mogelijk ook op oudejaarsavond.