● Tandheelkundig Centrum Stad van de Zon ontvangt als eerste keurmerk Lieve Tandarts

● Bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts brengt iedereen die een tandarts zoekt en lieve tandartspraktijken bij elkaar

● 800.000 Nederlanders gaan helemaal niet meer naar de tandarts

Bergen, 12 september 2017 - Bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts heeft het eerste officiële keurmerk ‘Lieve Tandarts’ uitgereikt aan Tandheelkundig Centrum Stad van de Zon in Heerhugowaard en Obdam. De Lieve Tandarts stimuleert hiermee het onderscheid dat tandartsen kunnen maken door extra lief voor en geduldig met de patiënt te zijn. Tegelijkertijd verlagen we de drempel en moedigen we iedereen aan om regelmatig naar de tandarts te gaan. Om aan het keurmerk Lieve Tandarts te voldoen dient een praktijk onder andere de patiënt op een vriendelijke manier te ontvangen, het behandelplan door te spreken en tijd te nemen voor uitleg tijdens de behandeling.

Tandheelkundig centrum Stad van de Zon kreeg als eerste praktijk in Nederland het keurmerk Lieve Tandarts overhandigd door Ruby Bijman. “De missie van De Lieve Tandarts is zoveel mogelijk mensen naar de tandarts te laten gaan. We zijn blij dat de praktijk, gevestigd in Heerhugowaard en Obdam, als eerste aan de voorwaarden van ons keurmerk voldoet,” aldus Bijman. Met het in kaart brengen van tandartspraktijken op www.delievetandarts.nl zijn de lieve tandartsen zichtbaar, zodat mogelijke obstakels die mensen bij een tandartsbezoek hebben verminderen of zelfs verdwijnen. “Zo hebben patiënten geen reden meer om langere tijd niet naar de tandarts te gaan,” vervolgt Bijman.

KEURMERK

Marco Pachon y Steur, eigenaar van THC Stad van de Zon, is blij met het keurmerk. “Ik ben trots op ons team dat zich dagelijks inzet alle patiënten op de beste manier te behandelen. Dat we als eerste praktijk aan de voorwaarden van de Lieve Tandarts voldoen is een extra stimulans voor ons en diegenen die niet meer bij de tandarts durven te komen. Ik ben er ook van overtuigd dat platform De Lieve Tandarts ons kan helpen zoveel mogelijk mensen van regelmatige, gespecialiseerde en pijnloze mondzorg te voorzien.”

ONDERZOEK

Uit onderzoek (CBS) blijkt dat 800.000 Nederlanders niet meer naar de tandarts gaan omdat ze bang zijn. Nog eens miljoenen anderen mijden regelmatige tandheelkundige zorg vanwege een mogelijk pijnlijke behandeling terwijl dat in 99% van de gevallen niet meer zo is. Een andere reden is onwetendheid over de tandartsverzekering en dat een tandartsbezoek in de meeste gevallen niets kost.