NEDERLAND - De eerste volle week van 2021 geeft geen grote veranderingen aan in het weerbeeld. De komende week blijft het fris, bewolkt met soms kans op nachtvorst en hier en daar wat winterse neerslag.


Maandag
begint de dag al somber en grijs en er kan af en toe motregen vallen welke voornamelijk in het zuidoosten van het land kan overgaan in natte sneeuw. De temperaturen variëren tussen de 1 en 4 graden, maar door een matige noordoosten wind kan het waterkoud aanvoelen.

In de nacht van maandag op dinsdag zit de temperatuur rond het vriespunt welke voor nachtvorst en gladheid van natte weggedeelten kan zorgen. Het wordt opnieuw grijs met af en toe wat motregen, waarbij het noordwesten nog de meeste kans heeft om even een glimp van de zon op te vangen bij een temperatuur van maximaal 4 graden.

Ook woensdag geeft een zelfde beeld met temperaturen van 1 tot 4 graden, 's nachts soms lichte nachtvorst en overdag gerede kans op bewolking met neerslag.

Doordat de wind vanuit het noordoosten naar het noordwesten gaat kan donderdag wel eens de natste dag van de week worden, al blijft het beperkt tot motregen en vooral in het zuidoosten natte sneeuw.

Vrijdag gaat de wind naar het zuidwesten en is het minder waterkoud dan de dagen ervoor. Toch komt ook nu de temperatuur niet boven de 4 graden, al is de kans aanwezig dat het zonnetje er nog even doorkomt.

Komend weekend moet men ook rekening houden met nachtvorst waarbij het overdag bij een matige zuidwestenwind zo'n 3 graden wordt. De dagen erna lijkt het wel iets zachter te worden en gaat de thermometer een paar graden naar boven.