Elon Musk, oprichter van het elektrische auto-buitenbeentje Tesla, maakt furore in de crypto-ruimte. Tesla heeft onlangs een gigantische $1,5 miljard in Bitcoin geploegd, waardoor de prijs van de cryptocurrency onverwachts de grens van $ 50.000 heeft overschreden. De prijs van Bitcoin is ten opzichte van eerste kerstdag dus verdubbeld, wat een ongekende stijging is ten opzichte van wat ooit werd beschouwd als een markttaboe. Elon Musk tweette dat "Tesla's actie niet direct zijn mening weerspiegelt. Het hebben van Bitcoin in plaats van contant geld is gewoon een minder domme vorm van liquiditeit, en is avontuurlijk genoeg voor een bedrijf wat onderdeel is van de S&P500" Als het gaat om volatiliteit, hebben cryptocurrencies er een spektakel van gemaakt, met prijsschommelingen van duizenden dollars op één dag. Tot nu toe heeft deze volatiliteit geleid tot meer voorzichtigheid onder beleggers, maar het afgelopen jaar is het beleggerssentiment ten opzichte van Bitcoin in grote mate verschoven, en de prijs weerspiegelt dit. Laten we eens kijken hoe Bitcoin het afgelopen jaar steeds sterker is geworden en zowel aan geloofwaardigheid als aan populariteit heeft gewonnen, en wat de investering van Tesla heeft betekend voor de cryptocurrency.


Bitcoin komt als beste uit de bus
2020 was een doorbraakjaar voor 's werelds grootste cryptocurrency. Terwijl het aanbreken van de Covid-19-pandemie leidde tot enorme prijsdalingen voor veel instrumenten, had Bitcoin een andere ervaring. Miljardair hedgefondsbeleggers zoals Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller raakten stevig verankerd in de Bitcoin-ruimte, terwijl grote openbare bedrijven zoals MicroStrategy en Square honderden miljoenen investeerden in de leider van de crypto. Dit soort investeringen leverde Bitcoin niet alleen een enorme mate van geloofwaardigheid op, maar het versterkte ook de positie van de cryptocurrency op de markt als alternatieve investering. Beleggers begonnen Bitcoin te zien als een hedge tegen inflatie, en gedecentraliseerde financiering (De-Fi) werd populair naarmate het jaar vorderde en economieën over de hele wereld één voor één in een recessie belandde. Toen PayPal besloot om Bitcoin aan hun platform toe te voegen zodat gebruikers het konden opslaan of gebruiken voor transacties, werd de plaats van de cryptocurrency op de markt nog steviger. Het is zelfs zó populair geweest dat in januari 2021 $242 miljoen aan Bitcoin werd verhandeld op PayPal. Zelfs financiële instellingen zoals MasterCard Inc. en Bank of New York Mellon Corp. hebben onlangs hun plannen aangekondigd om cryptocurrencies op te nemen. De snelle toename van institutionele investeringen in Bitcoin, samen met de acceptatie van Bitcoin door betalingsplatforms en zelfs sommige financiële instellingen, hebben gezamenlijk geleid tot een stijging van de prijs van de cryptovaluta met 400% in het afgelopen jaar. Laten we eens nader bekijken hoe de prijs van Bitcoin is gevorderd in 2021.

De gewaagde bewegingen van Bitcoin
De prijs van Bitcoin steeg gestaag in de tweede helft van 2020 en eindigde het jaar met een sprong van 126,3% tussen 21 oktober en 31 december 2020, om het jaar af te sluiten met een sterke prijs van $29.041,44. De cryptovaluta begon 2021 met een scherpe stijging van 38,2% in de eerste week, met een slotkoers van $29.469,34 op 1 januari naar een prijs van $40.729,81 op 8 januari, hierdoor bleven beleggers enigzins sprakeloos achter aangezien de crypto de $40.000 mark had doorbroken. De prijs van Bitcoin nam vervolgens een kleine duikvlucht van 25,1% in de daaropvolgende weken, om op 27 januari te landen op een koers van $30.479,46. Omdat de grens van $40.000 al was bereikt, was het sentiment onder analisten verdeeld over de vraag of Bitcoin dit opnieuw zou bereiken, of dat de prijs in plaats daarvan gedurende een bepaalde periode zijwaarts zou bewegen. Maar toen, op ware ''Bitcoin-wijze'', sprong de crypto over een periode van een paar weken met 71,4% omhoog om de grens van $50.000 te doorbreken en om op 17 februari te eindigen op een koers van $52.262,22, wat investeerders en analisten mede dankzij Tesla's enorme investeringen, samen met een paar andere factoren scherp hield.

Dit roept dus de vraag op: waar kunnen de Bitcoin-prijzen nu nog naartoe gaan? Het is moeilijk te zeggen, aangezien de cryptomarkt constant voor verassingen zorgt en 2021 tot nu toe de wilde rit die was begonnen in Maart 2020, voortzet.

Investeren in de volatiliteit van Bitcoin
Laten we nu we de recente volatiteit van Bitcoin hebben doorlopen, eens kijken hoe u bij Vestle kunt investeren in crypto's en andere CFD-instrumenten. De volatiliteit van instrumenten zoals Bitcoin biedt zowel kansen als risico's voor handelaren die in CFD's of Contracts for Difference beleggen, waardoor handelaren kunnen profiteren van prijsbewegingen in beide richtingen (zowel stijgingen als dalingen) zonder de onderliggende activa te hoeven kopen (in dit geval elke echte Bitcoin). In wezen is de kans om bij Vestle te investeren in crypto's (in de vorm van CFD's) en andere CFD-instrumenten, dé kans om te handelen op volatiliteit.

Vestle biedt meer dan 900 CFD-instrumenten, waaronder de beste cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin, grondstoffen zoals olie, goud en zilver, toonaangevende wereldwijde indexen, aandelen van populaire bedrijven zoals Tesla, Apple, Amazon en Netflix, een dynamisch aanbod van ETF's en een breed scala aan valutaparen zoals EUR/USD en USD/JPY. Maar voordat u via Vestle gaat investeren in crypto's (in de vorm van CFD's) en andere CFD-instrumenten , kunt u profiteren van het educatieve aanbod van Vestle, waaronder informatieve pdf-gidsen, videohandleidingen en 1-op-1 training met een live trading coach die u kan helpen het Vestle platform te verkennen en om uw vaardigheden in uw eigen tempo aan te scherpen.

Als u nog steeds op zoek bent naar een online broker, onderzoekt u waarschijnlijk enkele beoordelingen van brokers, naar verwachting komt u dan ook Vestle tegen, een Europese broker. Brokerrecensies geven je de kans om te zien wat huidige klanten zeggen over een bepaald platform, zodat je zeker weet dat ze alles bieden wat je nodig hebt. Vestle streeft ernaar klanten veiligheid en uitmuntendheid te bieden, van ons innovatieve handelsplatform tot attente klantenondersteuning. Meld u vandaag nog aan bij Vestle en start uw handelsreis.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 78.16 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html