HEERHUGOWAARD - Vanmorgen opende de eerste Jumbo van Heerhugowaard op feestelijke wijze haar deuren. Er kwamen veel mensen kijken hoe deze Jumbo werd geopend door Monique en haar team. Nadat de eigenaresse Monique Ravenstijn het publiek kort toesprak kon de winkel echt geopend worden. Elke klant werd door het personeel warm onthaald met een mooie bos bloemen.


Binnen enkele minuten stroomde de winkel vol met klanten die allemaal even nieuwsgierig waren en de winkel kwamen bekijken. De winkel is erg groot geworden met ruimtelijke gangpaden en goed gespiegelde schappen. Ook beschikt de Jumbo over een zelfscanplein, circulatie straat en eetcafé waar ruimte is om gezellig te kletsen of workshops te houden.

Vanwaar de naam Jumbo Monique, en wie is Monique?
De eigenaresse Monique Ravenstijn is een geboren onderneemster. Monique komt uit een familie die al vijf generaties lang supermarkten houdt. Met al drie eerdere supermarkten onder haar naam weet Monique inmiddels alle ins- en outs van het vak. Monique gelooft dat een supermarkt tegenwoordig staat voor datgene waar de kerk in haar ogen voor staat: volgens haar een plek voor ontmoetingen en verbinding. En dat probeert ze ook in de winkel uit te stralen.

In Jeelink is die gedachte goed terug te zien. Jeelink is in het leven geroepen om mensen, bedrijven en producten met elkaar te verbinden. Daarbij is het ontmoetingsplein een gedeelte waar men rustig de tijd kan nemen om bij te praten. Maar daarnaast staat Jeelink ook voor eerlijke en lokale producten en het biedt de mogelijkheid voor de klant om een steentje bij te dragen aan de voedselbank.

Waarom Heerhugowaard?
De keuze voor Heerhugowaard was nog niet zo makkelijk gemaakt. Voordat Monique een keuze kan maken wat de locatie betreft, doet ze onderzoek naar de regio. Ze wil er zeker van zijn dat de supermarkt op de juiste plek zal komen en of de supermarkt het verschil kan maken binnen de stad of het dorp. Voor Monique was Heerhugowaard een geschikte kandidaat om een nieuw filiaal te openen. Samen met drie van haar medewerkers uit haar filiaal in Zwaagdijk, is ze de uitdaging aangegaan om een goed filiaal neer te zetten met een nieuw gemotiveerd team.

Het team
Volgens Monique was het niet lastig om het team samen te stellen. Op de vacature van het filiaal ontving ze veel respons en na twee succesvolle wervingsavonden werd een team samengesteld bestaande uit 120 medewerkers. De volgende stap was dan ook om de 120 medewerkers klaar te stomen voor de opening van 5 december.

https://youtu.be/cVJ8ytJrJ4o