HEERHUGOWAARD - Spreekt de industriële woonstijl jou aan? Dan valt een muur met betonlook vast ook in de smaak. Met gebruik van speciale verf kun je zelf zo’n stoere touch toevoegen aan de woning. Het aanbrengen van betonlook verf is met de juiste voorbereiding helemaal niet lastig. Lees er meer over in de onderstaande blog.


Wat is betonlook verf precies?
Betonlook verf ziet er anders uit dan standaard verf op waterbasis. Door het natuurlijke bindmiddel van kalk en gruis zie je grove stukjes in de verf zitten. Daarnaast is de substantie vrij dik. Het lijkt bijna op een soort gelei. Als je de verfsoort op de juiste manier aanbrengt, kun je er een prachtige betonlook mee creëren op muren. Maak gebruik van betonlook verf van hoogwaardige kwaliteit om het mooiste resultaat te behalen. Op de website van De Verfzaak vind je een ruim assortiment. Je hebt niet alleen keuze uit verschillende merken, maar ook uit allerlei kleuren. Van standaard grijs tot een zachte beigetint.

Primer voor optimaal resultaat

Het is belangrijk dat de betonlook verf goed hecht op de ondergrond. Behandel de muur daarom eerst met een geschikte grondverf. Er zijn zelfs speciale primers verkrijgbaar die het betoneffect versterken. Heeft jouw muur nog een hele felle of donkere kleur? Dan is het verstandig om eerst een lichte laag verf aan te brengen voordat je de speciale betonlook primer gebruikt. Zo weet je zeker dat de oude kleur van de muur er niet doorheen schijnt.

Blokkwast in plaats van verfroller
De meeste soorten muurverf breng je aan met een verfroller. Voor betonlook verf kun je echter beter een kwast gebruiken. Schaf een blokkwast aan met lange, zachte haren. Voor de randen en lastige hoekjes kun je eventueel een kleinere kwast gebruiken. Vergeet niet om alles netjes af te plakken voordat je begint met verven.

Verfpatronen voor betonlook
Als je de betonlook verf op een normale manier aanbrengt (in rechte stroken en blokken), is het effect erg subtiel. Wil je de betonlook juist goed benadrukken? Maak dan halve maantjes of kriskras bewegingen met de blokkwast. Zo ontstaat er meer structuur en krijg je een stoer resultaat.

Betonlook verf in de badkamer
Een muur met betonlook is perfect voor een industriële badkamer. Let wel op: de meeste soorten betonlook verf zijn niet slijtvast en kunnen slecht tegen vocht. Breng daarom een betonlook coating aan om te genieten van een langere levensduur. Dit wordt ook aangeraden voor in de keuken.