HEERHUGOWAARD - Landelijk gelegen en toch het gemak van de grote stad dichtbij. Die combinatie maakt van Heerhugowaard een fantastische plek om een dagje uit te gaan. De stad is bovendien goed bereikbaar. Met de auto, maar ook met de trein. Je kunt heerlijk op de bonnefooi wat rondkijken, of met een van deze tips op pad gaan.

Lekker op de fiets
Hou je van fietsen? Dan zijn er rondom Heerhugowaard prachtige fietsroutes om te volgen. De fietsroute van Heerhugowaard naar Hoorn bijvoorbeeld. Of fiets naar Bergen aan Zee en geniet van de wonderschone natuur in de duinen. De fietsroute rondom het Alkmaardermeer is ook erg geliefd onder de bezoekers van Heerhugowaard.

Tip: ga goed voorbereid op pad en voorkom vervelende situaties door een goede fietsverzekering af te sluiten.

Toeren in een oldtimer
Voor de gelukkige eigenaren van een oldtimer is Heerhugowaard ook de moeite van een bezoekje waard. Vooral in de omgeving van de stad is het heerlijk toeren, waarna je in de stad zelf even stopt voor een kopje koffie of lunch. En als je geen oldtimer hebt, kun je er misschien eentje lenen of huren. Let natuurlijk wel op dat je ook een goede oldtimerverzekering hebt.

Overdekt dagje uit
Is het slecht weer? Dan kun je in Heerhugowaard ook prima een dagje uit zonder nat te worden. Zo is er een een escaperoom, waar je terecht kunt voor een spannend uitje met familie en vrienden. Ben je een dagje met de kids op pad? Dan is speelcentrum Ballorig de perfecte plek voor overdekt vermaak.

Wil je meer weten over de geschiedenis van Heerhugowaard en de omgeving? Breng dan een bezoekje aan het Poldermuseum.

Lekker shoppen
Ook als je gewoon even lekker een dagje wilt winkelen vind je in Heerhugowaard precies wat je zoekt. Je kunt natuurlijk wat rondkijken in de stad, maar de serieuze shoppers gaan naar winkelcentrum Middenwaard. Met meer dan 150 winkels vind je hier altijd wel wat je zoekt. Van kledingwinkel tot supermarkt en van elektronica tot huishoudelijke artikelen, alles is aanwezig. En natuurlijk zijn er ook verschillende plekken om even lekker wat te drinken of te eten.